Menü

Alternatif Tıp – 03 – Naturopati

30 Ocak 2017 - Alternatif Tıp

Naturopati,organizmanın kendi sağlığı açısından her zaman en uygun çözümü kendiliğinden bulacağı ilkesine dayalı bir tedavi yöntemidir. Hastalıkların, bazı dış etkenlerin organizmanın dengesini bozması sonucu geliştiğini anlatır. Yönteme göre bu etkenler ortadan kaldırıldığı takdirde kendi kendini iyileştirici güçle yeniden sağlıklı bir hale gelmek mümkündür.
Ana hatlarıyla bu doğal tepkiye yardımcı beş temel yöntem vardır.
1 ) Oruç : Vücudun gıdalardan genel olarak aldığı toksinlerden kurtulması için başvurulan bir yöntemdir.
2 ) Perhiz : sadece zararlı olduğu bilinen gıdalardan uzak durmak,ya da organizmanın ihtiyaç duyduğu gıdaları yemek tarzında uygulanır.
3 ) Su tedavisi : Gerek içmeler şeklinde vücudun zararlı maddelerini atması ve gerekse kaplıca tedavileri şeklinde vücudun kendini iyileştirme yeteneğini uyarması şeklinde uygulanır.
4 ) Egzersiz : Kasları, eklemleri çalıştırmak, kan dolaşımını hızlandırmak şeklinde etki ederken psikoterapi ise ruhsal etkenlerle gerek psikolojik ve gerekse fizik yapıyı iyileştirmek şeklinde etki eder.
5 ) Naturopati bu amaca ulaşmak için,doğal tedavinin diğer yöntemlerini de kullanır. İridoloji, bitkisel tedavi ve masaj, uzmanların başvurduğu teşhis ve tedavi yöntemlerindendir.
İnsanlarda biriken toksinler belirli bir noktaya vardıktan sonra “Bardağı taşıran damla” örneği sağlığı bozar. Özellikle oruç ve perhiz bu yönden etkili,uzun açlık dönemleri yaratarak ya da zararlı gıdalardan uzak durarak toksinlerin atılması sağlanır. Toksinler belirli bir düzeyin altına inince,bünyenin kendini iyileştirme gücü çalışmaya başlar ve hasta sağlığına kavuşur.

(32)