Menü

Asya Süvari Ordusu ve Kanlı Baron

30 Ocak 2017 - Diğer

Dünya çok zalim gördü ama Kanlı Baron gibisi neyseki pek çıkmadı.

Avusturya’da doğan, Rusya’da yetişen, 1921′ de Moğolistan diktatörü olan ve aynı yıl Kızıl Ordu tarafından idam edilen “Kanlı Baron” Ungern-Sternberg, tarihin en kötü isimleri ile yarışa girse fal merakı, hunharlığı ve vahşeti ile hepsinden üstün gelirdi.

Baltık asıllı ama Avusturya’da doğumlu olan Baron Roman Nicolai Maximillian von Ungern-Sternberg, nam-ı diğer “Kanlı” veya “Deli Baron”, 1887 ile 1921 yılları arasında yaşadı. Baltık bölgesinde küçük bir aristokrat aileye mensuptu.

Baron’a göre, ailesi Atilla’nın soyundan gelmekteydi. Çocukluğunu Estonya’ da geçirdikten sonra Petersburg’daki Harp Akademisi’nde okudu. Genç bir asker olarak gönderildiği Sibirya’da tanıştığı göçebe halklardan o derece etkilendi ki, Cengiz Han’nın reenkarnasyonu olduğunu iddia etmeye başladı.

Japonya’dan Yardım İstedi

Birinci Dünya Savaşı’nda Rusya cephesinde savaştı ve pek çok madalya aldı. ama savaş alanındaki dengesiz ve korkusuz davranışlarından dolayı etrafındakilere hep korku verdi.

Ekim Devrimi sonrasında

buy kamagra

, Rus ordusunu bırakıp Moğolistan’a gitti. Moğollar, Baron’dan çok etkilendiler ve dünyaya tekrar gelmiş bir savaş tanrısı olduğuna inandılar. Baron burada Bolşevikler’e karşı savaştı ama komünist karşıtı hareketin lideri olan General Aleksander Kolçak’ ın liderliğini kabul etmedi ve kendi başına iş görmek için Japonlardan yardım istedi.

Bolşeviklerden hazzetmeyen Japonlar, Kanlı Baron’a istediği herşeyi sağladılar ve Baron, 1921′ de “Asya Süvari Ordusu”nu kurdu. Japonlar, bu orduya da silah ve para yardımı yaptılar e çok sayıda savaş danışmanı göndererek, kendilerine karşı olan herkesi de zalimce doğradılar. Moğolistan’nın ilk Yahudi kıyımını Kanlı Baron ve zalim bölüğü yaptı. İki kamyon dolusu Yahudi linç edildi. Baron’nun askerleri Moğolistan’da daha sonra ardarda zaferler kazandılar ama yapmadıkları işkence de kalmadı..

Enver Paşa Orta Asya’da şansını denediği sırada, Kanlı Baron’ da 1921 Martında Cengiz Han İmparatorluğu’nu yeniden kurabilmek için kendini Moğolistan diktatörü ilan etti ama kurduğu kanlı rejim, iki askerin onu Bolşevikler’e ihbar etmesiyle son buldu.

Baron, 21 Ağustos 1921′ de Kızıl Ordu tarafından esir edildi ve kısa bir mahkemeden sonra, 15 Eylül 1921′de kurşuna dizildi. Ruslar’a, Kanlı Baron’nun yerini bildiren iki asker de, Komünistler tarafından “Liderine ihanet ettikleri” için öldürüldü.

(64)