Menü

Bermuda Şeytan Üçgeni

30 Ocak 2017 - Gizemli Yerler

Üçgenin Sırrı
Bermuda Şeytan Üçgeni yaklaşık 1.140.000 kilometre karelik bir alanı kapsayan bir üçgene benzer.
Bermuda Şeytan Üçgeni’nde bugüne kadar tam 50 gemi kaybolmuştur. Bugüne kadar da bu üçgenin korkunç sırrı çözülememiştir. Ama bir gerçek vardır ki, onunla ilgili anlatılan her şey doğrudur.
Bermuda Şeytan Üçgeni, Amerika’nın güneydoğu kıyılarının açıklarında, Atlantik Okyanusu’nda yer alır. Geçen yüzyıl içinde bu bölgede 50 gemi ve birçok uçak, nedeni bilinmeyen gizemli bir şekilde kayboldu. Çok ilginçtir ki, sonsuza kadar kaybolmadan önce, çok az kaptan veya pilot yardım istemek için mesaj gönderebildi. Bilinen ilk kaybolma 1918 yılında oldu. Amerikan Cyclops gemisi bu bölgeden geçerken kayboldu. Sonra 1945 yılında Amerikan Hava Filosu’na ait 5 savaş uçağı Bahama açıklarında iz bırakmadan yok oldu. Amerikan ordusu, araştırma yapmak için bir uçak gönderdi, ama bu uçak da geri dönmeyi başaramadı.Kayboluş nedenleri neydi ve kaybolan uçaklara ne oldu?
Hava filosundaki bütün pilotlar işe yeni başlayan, mesleki deneyimleri az pilotlar oldukları için belki de rotalarından çıktılar ve benzinleri bitti.
Arama uçağı ise bazı talihsizlikler sonucu kayboldu. O sırada bölgede bir patlama duyuldu. Bu patlama uçaktan gelmiş olabilirdi. Bu olaylardan sonra kaybolan uçaklar pilotlar tarafından, “Uçan gaz tankları,” olarak adlandırıldı.

İnanılmaz olaylar
Vincet Gaddis adlı bir gazeteci 1964 yılında bu bölgeyle ilgili bir kitap yayınladı. “Bermuda Şeytan Üçgeni” deyiminin kullanıldığı ilk kitaptı ve büyük yankı uyandırdı. Kısa zaman içinde o bölgede kaybolan gemi ve uçaklarla ilgili bilgiler çoğaldı. Günümüzde de bu bölgede kaybolan gemiler olmaktadır

Neler oluyor, neden oluyor?
Günümüzde hâlâ bu garip kaybolmaların nedeni bilinmiyor? Bazı bilim adamları bölgede bulunan manyetik alanlardaki ani değişiklikler nedeniyle olabileceğini söylüyorlar. Bazıları bunun hava basıncından kaynaklanabileceğini düşünüyor. Hatta UFO’lar tarafından kaçırıldıklarını düşünenler bile var. İşte bilimin hâlâ çözemediği bir soru daha? Belki de nedeni çok basittir…

(99)