Menü

En Faydalı 12 Bitki

30 Ocak 2017 - Diğer

ALOE VERA
Halk arasında en çok bilinen ve kullanılan bitkiler arasında aloe vera birinci sıradadır. Genelde güneş yanıklarında veya
her tür yanık kazalarında tedavi edici olarak kullanılmaktadır. Aloe vera bitkisinin yetişmesi için gerek tek şey sudur. Aloe vera bitkisinin acı azaltma ve hızla iyileştirme özelliği vardır.

KIZILCIK SUYU
Toplum arasında kızılcık suyunun en çok bilinen özelliği boşaltım sistemi sorunlarını çözmektir. Kızılcık suyu c vitamini bakımından oldukça zengin bir besindir. Kızılcık suyu bakteriyel enfeksiyonları tedavi ederek hastalığın iyileşmesini sağlamaktadır. Kızılcığın içerisinde bulunan asitler sayesinde tümör ve böbrek taşı oluşumunu engeller.

EKİNEZYA
Ekinezya bitkisi yaraların iyileştirilmesinde kullanılan ve hiçbir yan etkisi olmayan bir bitkidir. Özellikle ekinezya bitkisi kış aylarında gribe iyi geldiği için daha çok kullanılmaktadır. Ekinezya bitkisi ayrıca bağışıklık sistemini güçlendirir ve çabuk iyileşme sağlar. Öksürük, boğaz ağrısı, göğüste oluşan tıkanıklıklara ekinezya bitkisi sayesinde kolayca atılmaktadır.

SİYAH YILAN KÖKÜ
Siyah yılan kökü bitkisi özellikle menopozlu kadınların kullanması gereken bir bitkidir. Siyah yılan kökü bitkisi sinirlerin gevşemesine yardımcı olur ve sakinlik verir. Ayrıca siyah yılan kökü bitkisi adet döneminde oluşan ağrı ve kramplara da iyi gelmektedir.

GÜNLÜK
Günlük bitkisi birkaç adı daha bulunmaktadır. Anadolu ve sığla olarak da bilinmektedir. Günlük bitkisi ishal ve solunum yolu enfeksiyonlarına iyi geldiği bilinmektedir. Günlük bitkisi aynı zamanda kolesterol, bel ağrıları, damla hastalığı, kas yangısı, obezite gibi birçok hastalığın tedavilerinde oldukça etkilidir.

PAPATYA
Papatya bitkisi genel olarak çayı yapılarak tüketilmektedir. Papatya bitkisi bağırsaklarda oluşan sorunların tedavisinde en çok tercih edilen bitkiler arasında yer almaktadır. Uyumakta zorluk çekenler de rahatlıkla papatya bitkisini kullanabilirler.

HAYIT AÐACI
Hayıt ağacı bitkisi menstural dönemini düzenler ve hormon salgılamasına yardımcı olur. Düzenli olarak kullanıldığında fayda veren bir bitkidir. Hayıt ağacı bitkisi hamilelik döneminde kesinlikle kullanılmaz.

KAHVE
Kahve içeriğinde bulunan kafein nedeniyle beslenme uzmanları pek önermez. Fakat yapılan araştırmalara göre her gün bir fincan kahve mutlaka içilmelidir. Bir fincan kahvenin soğuk algınlığı ve astıma iyi geldiği bilinmektedir. Fiziksel dayanıklılığı artırır.

ÇUHA ÇİÇEÐİ YAÐI
Çuha çiçeği yağı genel olarak romatoid artiridin etkilerini azaltma da kullanılmaktadır. Ayrı zamanda kolesterolün düşmesinde de büyük etki sağlamaktadır. Özellikle solunum yolu ve sindirim sistemi şikâyeti olanların çok tercih ettiği bir bitkidir.

GÜMÜŞ DÜÐME
Gümüş düğme bitkisi dayanılmaz ağrılara ve migrene çok iyi gelmektedir. Gümüş düğme bitkisi yüksek ateşi düşürür aynı zamanda acıyı azaltmaktadır. Ayrıca vücutta oluşan iltihapları kurutur ve hiçbir yan etkisi yoktur.

KETEN TOHUMU
Keten tohumu susam tanelerinden biraz daha büyüktür. Keten tohumu omega 3 ve omega 9un yanı sıra lif

buy cheap kamagra oral jelly

, protein, magnezyum, çinko gibi birçok mineraller açısından oldukça zengindir.

SARIMSAK
Sarımsak kokusu yüzünden pek tüketilmeyen bir bitkidir. Ama yararı oldukça çoktur. Sarımsak vücuda direnç verir ve soğuk algınlığına da iyi gelmektedir. Bağışıklık sistemini güçlendirir. Sarımsağın en büyük özelliği kansere iyi gelmesidir.

(72)