Menü

Gerçek Da Vinci şifresi

30 Ocak 2017 - Güncel

İtalyan uzmanlar ressam Da Vinci’nin en ünlü eseri olan Mona Lisa’nın gözünde harf ve rakamların olduğu bir şifre keşfetti.
Amerikalı yazar Dan Brown’un dünya çapında 44 dile çevrilen ve 80 milyon satan ünlü romanı “Da Vinci Şifresi”ndeki iddialar gerçek oldu. Ünlü İtalyan sanatçı Leonardo Da Vinci’nin 500 yıllık eserini inceleyen uzmanlar, Mona Lisa’nın göz bebeklerini kaplayan koyu boyada minik harf ve rakamların gizlendiği ortaya çıkardı. İtalyan Ulusal Kültür Mirası Komitesinin yaptığı incelemelede Mona Lisa’nın sağ gözünde L ve V harfleri bulundu. Sol gözde de tam olarak belirgin olmayan semboller keşfetti.
Komite başkanı Silvano Vincetti

buy kamagra

, “Çıplak gözle semboller görünmüyor. Sağ gözde, Leonardo da Vinci’nin ismini sembolize eden LV harfleri var. Sol gözdeki semboller ise belirgin değil. CE harfleri ya da B harfi olabilir. Arka plandaki köprü kemerinde de 72 rakamı ya da L harfi ve 2 rakamı seçiliyor” dedi. 50 yıl önce tesadüf eseri bir antikacıda bulunan kitaptan yola çıkarak keşfedilen Mona Lisa’nın gözündeki sembollerin ressam tarafından tabloya eklendiği belirtildi.Uzmanlara göre bu harf ve rakamlar gerçek “Da Vinci şifresi” olabilir.
Dan Brown’ın “Da Vinci Şifresi” kitabında “Mona Lisa tablosunun Kutsal Kase’ye ait kimi sırları barındırdığı” öne sürülüyordu.

(78)