Menü

İlginç Haberler – 14

30 Ocak 2017 - İlginç Haberler

* 47 yıllık caminin kıblesi yanlış çıktı

Nevşehir’in merkez ilçeye bağlı Güvercinlik Köyü’nde 1957 yılında yaptırılan caminin kıblesinin yanlış olduğu anlaşıldı.

Eyüp Doğru adlı kişi, geçen yıl misafir olarak geldiği Güvercinlik Köyü’nde camiye gitti. Doğru, kıblenin yanlış olduğunu

öne sürerek, mihrabın yerinin değiştirilmesi gerektiğini söyledi.

Konunun, köylüler tarafından Nevşehir Müftülüğü’ne iletilmesi üzerine yapılan incelemede, kıblenin yanlış olduğu ortaya

çıktı. Müftülük yetkililerinin girişimi ile mihrap sağa çevrilerek kıble yeniden belirlendi.

Nevşehir Müftüsü Yaşar Yaprak, caminin mihrabının yanlış yönde olmasının, kılınan namazları etkilemeyeceğini, İslam dininin

hoşgörü dini olduğunu söyledi. Yaprak ”Mihrabın yönü doğru yöne çevrilip tartışma sona erdirildi. Cemaat namazını gönül

rahatlığı ile kılabilir” dedi.

* Gömüldüğü yerde çiçek açan telefon

Dünyanın ilk ekolojik cep telefonu üretildi. İngiltere’nin orta kesimlerindeki Warwick üniversitesinden araştırmacılar, doğada çözünebilme özelliğine sahip, toprağa gömüldüğü yerde çiçek biten telefon icat ettiler. Üniversite tarafından yapılan açıklamaya göre, bu devrimci buluş, dünyanın cep telefonu mezarlığı olmasını engelleyecek.

Üniversiteli araştırmacıların, İngiliz PVAXX ve Amerikan Motorola şirketleriyle işbirliği içinde çalıştıkları kaydedildi.

Yüzde 100 ekolojik özelliklere sahip yeni cep telefonunun, biyolojik çözünürlüğe sahip polimerlerden yapıldığı, toprağa gömüldüğünde toz halini aldığı belirtildi. Minnacık bir pencereden bakınca dışardan da görülen telefonun içindeki tohum, toprağa düşünce yeşeriyor.

Doktor Kerry Kirwan başkanlığındaki araştırma ekibi, toprağa düşünce yeşerme şansının en fazla ayçiçeği tohumunda olduğunu da belirledi.

Deneyleri gayet başarılı olan icadın, şimdi hayata geçirilip piyasaya nasıl sürüleceği merak ediliyor.

* Satılık hayalet

Amerikalı bir kadın, 6 yaşındaki oğlunun korkması üzerine, geçen yıl ölen babasının ”hayaletini” eBay’da açık artırma internet sitesinde satılığa çıkardı.

Dedesinin ölmesinden bu yana hayaletinin döneceği endişesiyle büyük korku yaşayan ve evde bile yalnız başına hareket edemeyen 6 yaşındaki Colin’in annesi Marry Anderson, son çare olarak ”hayaleti”, ”Bu bir şaka değil,” başlığı altında satılığa çıkardı. Şu ana kadar 34 teklif yapılırken, en yüksek fiyat olarak 78 dolar önerildi.

EBay’de küçük Colin’in hikayesini de anlatan Anderson, ”alıcıların korkmaması için” de babasının dünyanın en tatlı ve duyarlı babası olduğunu eklemeyi de ihmal etmemiş.

”Hayaletiyle” birlikte vermek üzere babasının metal bastonunu da açık artırma sitesine koyan Anderson, kazanan alıcıya en azından somut bir şey göndermeyi amaçladığını ifade ediyor. Anderson, açık artırmadan kazanılacak paranın ise Colin’e hediye almakta kullanılacağını kaydediyor.

Hayalet için açık artırma süresinin yarın sona ereceği bildirilirken, Anderson’ın babasının ”hayaletini” ve bastonunu satınalacak kişinin, oğlu Colin’e bir mektup yazarak, ”dedesiyle iyi vakit geçirdiklerini” ifade etmelerini de istediği belirtiliyor.

(10)