Menü

İlginç Haberler – 15

30 Ocak 2017 - İlginç Haberler

* 4 yaşında otomobille gece yarısı video oyunu almaya gitti

ABD’de uyuyan annesinin otomobiliyle gece yarısı 400 metre uzaktaki dükkandan video oyunu almaya giden 4 yaşındaki afacan polise yakalandı. Sand Lake polis şefi gece yarısı, farları kapalı şekilde ve 10-15 kilometre hızla zikzak çizerek giden bir otomobil saptadı.

Sürücünün sarhoş olduğunu düşündüler, ancak direksiyon başında sürücü göremeyince, aracın freninin boşaldığı sonucuna vardılar. Araç, sola doğru ani bir dönüş yaparak önce park halindeki bir araca, sonra arkasındaki polis aracına çarptı. Bunun üzerine araçtan inen polisler otomobilin içindeki küçüğü fark ettiler. Afacanın önce gaz pedalına basıp, ardından ayağa kalkarak gittiği yönü görmeye çalıştığını söylediler.

* Takım sevgisi erkeklikten etti
Galli ragbi fanatiği, Galler İngiltere’yi milli maçta yenince “galibiyeti kutlamak için” testislerini kesti. Daily Mirror gazetesinin haberine göre, İngiltere’nin maçı kazanacağına inanan 26 yaşındaki Geoff Huish, pazar günü maçtan arkadaşlarıyla barda içerken, “Galler kazanırsa, testislerimi keseceğim” dedi.

Arkadaşları Huish’in şaka yaptığını düşünerek olayın üzerinde fazla durmazken, maçın ardından eve giden Huish testislerini bıçakla kesti. Çılgın ragbi fanatiği, 200 metre ötedeki bara yürüyerek geri döndü ve elindeki testislerini şok içindeki arkadaşlarına gösterdi.

Derhal hastaneye kaldırılan Huish’in durumunun ciddi olduğu bildirildi.

Polis, çılgın ragbi fanatiğinin akli dengesinin yerinde olmadığının sanıldığını açıkladı.

* 107 yaşında ağaç tepesinde

Kırklareli’nin Demirköy İlçesi’ne bağlı Sivriler Köyü’nde yaşayan 107 yaşındaki Ahmet Bayrak ilerlemiş yaşına aldırmadan ağaca çıkıp, budama yapabiliyor. Ahmet Bayrak, 31 yıl önce Giresun’dan Sivriler Köyü’ne göç ettiğini söyledi.

2 eşi, 14 çocuğu ve 80 torunu olduğunu belirten Bayrak, çocuklarının ve torunlarının isimlerini tam olarak hatırlayamadığını ifade ederek şöyle konuştu:

“Yemek ayırmam. Ufak tefek tarla, bağ-bahçe işlerini yapıyorum. Allahıma şükürler olsun bu yaşta gücüm, kuvvetim yerinde. Ağaçların tepesine çıkarak dallarını buduyorum. Bahçenin çapa işini yapıyorum. Şimdiye kadar sigara ve içki kullanmadım. Sağlıklı olmamda en büyük neden bence budur. 27 yaşında askere gitmeden önce ayağımdan bir kaza sonucu yaralandım. Yaralı ayağımla askerlik görevimi yapmak için Giresun’dan Hakkari’ye 45 gün yürüdüm. Hayatımda hiç okula gitmedim. Okuma-yazmayı çevremdeki okuma-yazma bilen kişilerden yardım alarak öğrendim.”

(29)