Menü

İlginç Haberler – 16

30 Ocak 2017 - İlginç Haberler

* Önce soydu sonra soruşturdu
İsveç’te bir polis memuru, bir bankayı soyduktan sonra konuyla ilgili soruşturmayı da kendisi yürüttü. Bollnas kentindeki mahkeme, 17 Aralık’ta bir bankaya silahlı soygun düzenleyen ve konuyla ilgili soruşturmayı yürüttüğünü itiraf eden 36 yaşındaki polis memurunu suçlu buldu.

Polis memurunun, soruşturma sırasında gazetecilere soygunla ilgili herhangi bir kanıt bulunmadığı açıklaması yaptığı belirtildi.

Soruşturma için soygundan bir saat sonra bankaya giden memurun çaldığı paranın miktarı ise açıklanmadı.

Polis memurunun, ocak ortasında çaldığı paralarla 219 bin İsveç korunu (yaklaşık 41 bin YTL) ödeyerek yeni bir araba alması sonucu gafil avlandığı kaydedildi.

* Ölüleri yakmayıp mahzene sakladı
ABD’nin Georgia eyaletinde ölüleri yakmayıp evinin arka bahçesindeki mahzenlere doldurarak çürümeye terk eden bir ölü yakıcı 12 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

CNN’nin haberine göre, Lafayette kenti yakınlarındaki eski krematoryum görevlisi Ray Brent Marsh’e, evinin arka bahçesinde cesetlerini çürümeye terk ettiği 334 kişinin yakınları büyük tepki gösterdi.

Duruşmada annesinin cenazesinin yakıldığını sanan ancak daha sonra gerçeği öğrenen Letha Shropshire, “Arka bahçende cesetler olduğunu bile bile nasıl yemek yedin, nasıl uyudun?” diye tepkisini dile getirdi.

Natasha Mann adlı bir başkası da, Marsh’ın cehennemde bunun hesabını vereceğine inandığını söyleyerek, “Belki babamı öldürmedin ama diğer cesetlerle onu bir mahzene koyarak kalbimin bir bölümünü öldürdün” diye konuştu.

Yargıç tarafından 12 yıl hapis ve 20 bin dolar para cezasına çarptırılan Marsh ise bu tepkiler karşısında sadece özür dilemekle yetindi ve başka yanıt veremeyeceğini, ancak tüm ailelere daha fazla bilgi veren birer mektup göndereceğini söyledi.

Marsh’ın ölüleri yakmak yerine evinin arkasına getirip mahzenlere doldurduğu, yakınlarına da cenazelerin külleri yerine çimento verdiği belirtiliyor.

* 75 yaşında karnından ölü cenin çıktı

Ülkenin orta kesimindeki Quang Bingh eyaletindeki Vietnam-Cuba hastanesinden adını açıklamayan bir doktor, 75 yaşındaki Cao Thi Thu adlı Vietnamlı kadının karın ağrısı şikayetiyle geldiğini ve karnından ölü bir cenin çıkardıkları bildirildi.

Ülkenin orta kesimindeki Quang Bingh eyaletindeki Vietnam-Cuba hastanesinden adını açıklamayan bir doktor, Cao Thi Thu adlı kadının, karın ağrısı şikayetiyle hastaneye getirildiği, burada yapılan kontroller sonucunda kadının karnında yaklaşık 2 kilo ağırlığında ölü bir ceninle greyfurt büyüklüğünde bir ur saptandığını belirtti.

Başarılı geçen ameliyat sonucunda ceninle urun alındığını kaydeden doktor, ceninin muhtemelen kadının doğumundan itibaren taşıdığı ikiz kardeşi olduğunu belirtti.

Yaşlı kadının, normal doğumla dünyaya getirdiği üç çocuğunun bulunduğu kaydedildi.

(12)