Menü

İlginç Haberler – 18

30 Ocak 2017 - İlginç Haberler

* 105 yaşında ilk defa doktora gitti

Bosna-Hersek’te 105 yaşındaki bir ninenin hayatında ilk defa doktora gittiği bildirildi. Bosna haber ajansı, Srebrenitza kasabası yakınlarındaki bir köyde oturan Milya Markoviç adındaki kadının, evinde düşerek bacağını kırdığını duyurdu.

Ülkenin en yaşlı insanlarından biri olduğu belirtilen Markoviç’in oğlu Momir, daha önce annesinin hiç hastalanmadığını söyledi.

Milya Markoviç’in, başkent Saraybosna’nın 70 kilometre kuzeydoğusundaki Srebrenitza’daki hastanede kaydına rastlanmadığı belirtildi.

* 80 yaşında 18 saat dalgalarla boğuştu

Atlas Okyanusu açıklarında 18 saat dalgalarla boğuşan 80 yaşındaki dalgıç hayatta kalmayı başardı. ABD’nin Florida eyaletine bağlı Miami kentinin Keys bölgesinde uzun süren aramaların ardından bir akrabası tarafından kurtarılan Ignacio Siberio, cankurtaran yeleği ve 60 yıldan beri geliştirdiği dalgıçlık ve sualtı balıkçılığı içgüdüleri sayesinde hayatta kalmayı başardığını belirtti.

Tavernier kasabasının balık avlanma noktasında önceki gün yerel saatle 11.00 sularında deniz altı balıkçılığı yapmak amacıyla dalan Siberio, saat 14.30 sularında teknesinin, çapasını tutan ipin kopması sonucu kıyıdan oldukça açılmış olduğunu farketti. Teknesine yüzerek ulaşmaya çalışan Siberio 5 kilometre kadar yüzdükten sonra vazgeçerek yakındaki bir ıstakoz tuzağına bağlanmış şamandıraya tutunarak kurtarılmayı beklemeye karar verdi. Siberio kurtarılana kadar 18 saat boyunca gece ısısı 10-15 santigrat dereceye kadar düşen sularda hayatta kalmayı başardı.

Siberio’nun durumunun hastaneye kaldırılmasını gerektirmediğini belirten yetkililer, ancak Tavernier kasabasındaki evinde hafta sonu dinlenerek iyileşmeyi beklediğini kaydettiler.

* 3 kilometrelik likör boru hattı

Litvanya sınır muhafızlarının, Litvanya ile komşu ülke Belarus arasında kazılmış 3 kilometrelik likör boru hattı oluşturduğu ve likör kaçırdığı ortaya çıktı. İnce plastik borudan çekilen hattın yerin birkaç santimetre altında kazıldığı, bazı yollar ve nehir yatağını geçtikten sonra bir Litvanyalının evinde sona erdiği kaydedildi.

Litvanya’da iki yıl içinde dördüncü kez kaçak içki boru hattı bulunduğu bildiriliyor.

Baltık ülkesinin mayıs ayında AB’ye girmesinden sonra içki fiyatlarındaki büyük artış nedeniyle Belarus’dan Litvanya’ya getirilen kaçak votkaların karaborsada satıldığı belirtiliyor.

(16)