Menü

İlginç Haberler – 22

30 Ocak 2017 - İlginç Haberler

* Havuza uçan otoda karısını bırakıp gitti

Almanya’nın başkenti Berlin’de önceki gün gece yarısı saat 02.50 sularında Avrupa Parlamentosu’nda görevli bir Yunan diplomat, Almanya’da otomobiliyle havuza uçtuktan sonra yanındaki eşini olay yerinde bıraktı ve evine gitti.

BAŞKENT Berlin’de önceki gün gece yarısı saat 02.50 sularında Ernst-Reuter Platz kavşağına aşırı süratli giren Avrupa Parlamentosunda görevli Yunan diplomat Evangelos P. (54), direksiyon hakimiyetini kaybetti. Kontrolden çıkan araç, hızlı kavşağın ortasında bulunan küçük havuza uçtu. Yunan diplomat, araçta bulunan Alman karısı Fransizka P.’ye (59) köpeğiyle kaza yerinde bırakıp, beklemesini söyledi ve taksi ile evine gitti. Uzun süre ayaklarından beline kadar ıslak halde bekleyen diplomat eşini polis kurtardı. Evinde sorgulanan diplomatın hiç alkol almadığı anlaşıldı.

* 3 gün asansörde mahsur kaldı

New York’un Bronx bölgesinde, kaybolduğu bildirilen bir Çinli, 3 günden fazla mahsur kaldığı asansörde bulundu. Polis, “Happy Dragon” adlı restoranda çalışan 35 yaşındaki Ming Kung Çen’in, geçen cuma geç saatte siparişi teslim etmeye gittiği yerden dönmemesi üzerine, kaybolduğunun bildirildiğini kaydetti.

Çen’in, bu sabah bulunduğunu belirten polis, susuz kalan Çinlinin hastaneye kaldırıldığını bildirdi.

Polisin, Çen’in ifadesini, İngilizce bilmediği için alamadığı belirtildi.

* 60 yıl önce gönderdiği kartpostalı aldı
İkinci Dünya Savaşı’na katılan, halen Çek Cumhuriyeti’nde yaşayan Polonyalı bir emekli askerin, 60 yıl önce Fransa’da bulunduğu bir esir kampından gönderdiği kartpostalı aldığı bildirildi.

Dnes gazetesindeki haberde, bugün 79 yaşında olan Karol Brozda isimli Polonyalının, kartpostalı, Şubat 1945’te Amerikan ordusunun bir kampında tutuklu olarak bulunduğu sırada ailesine hayatta olduğunu müjdelemek için gönderdiği belirtildi.

Kartpostalın Polonya’ya birkaç hafta önce ulaştığını, oradaki bir tanıdığı sayesinde de kendisine gönderildiğini belirten yaşlı adam, duygularını, “Bu bana savaşı ve çektiklerimi hatırlattı. Bunlar güzel hatıralar değil” diye dile getirdi.

Karol Brozda, 1944 yılında Alman ordusuna yazıldığını, bir ay süreli eğitimin ardından Fransa’ya cepheye gönderildiğini, daha sonra firar ederek Polonya ordusuna katıldığını ve müttefiklerin yanında çarpıştığını anlattı.

(6)