Menü

İlginç Haberler – 27

30 Ocak 2017 - İlginç Haberler

* ABD’nin Virginia eyaletindeki Heldreth Çiftliği’nde dünyaya gelen bir ineğin iki yüzü var. Hayvanın bedeninde herhangi bir anormallik olmamasına karşın, normalden daha büyük olan kafasında iki surat bulunuyor. Buzağının iki burnu, iki bağımsız dili var. Buzağının iki alt çenesi, ancak bir ağzı bulunuyor. Buzağı şimdilik özel bir hortumla besleniyor. Buzağıya çektiği ilgiden dolayı ‘Yıldız’ (Star)adı verildi.

* Çin’in Qingdao kentindeki iki başlı su kaplumbağasını görenler şaşkınlıklarını gizleyemiyor.

Bir yaşındaki iki başlı kaplumbağanın en ilginç özelliği, tıpkı siyam ikizleri gibi ‘bir bedende iki varlık’ olarak hayatını sürdürmesi.

Sağlıklı olan, fakat iki başındaki beyinleri farklı şekilde çalışan kaplumbağanın en büyük problemi ise ‘yürürken hangi yöne gideceğine karar verememek.’ Xiao adlı Çinli işadamı, evinde beslediği kaplumbağanın ‘kararsızlık’ nedeniyle ‘yürürken çok aptal göründüğünü’ söyledi. Sahibi, başları ve boynu birbiriyle uyumlu şekilde hareket eden kaplumbağasını en yakın zamanda hastaneye götürerek kontrolden geçireceğini ve bu ‘probleme’ çözüm bulmayı umduğunu söyledi.

Çok ender rastlanan kaplumbağayı geçen yıl iş gezisi sırasında bir dükkandan satın aldığını söyleyen Xiao, iki hayvan kadar yemek yiyen kaplumbağanın geçen sürede gayet sağlıklı şekilde büyüdüğünü belirtti.

Bilimadamları, doğanın bu nadir örneğinin, henüz yumurtadayken tek yumurta ikizleri gibi bir embriyodan bölündüğünü, ancak bir şekilde bölünmenin baş ve boyun bölgesiyle sınırlı kaldığını söylüyor. ‘Siyam ikizleri’ olarak adlandırılan bu olayın, kaplumbağaların yanısıra yılanlar, fareler, inekler ve insanlarda da görülebildiği biliniyor

(9)