Menü

İlginç Haberler – 29

30 Ocak 2017 - İlginç Haberler

* Kopan parmağı uzadı!
ABD’nin Ohio eyaletinde, parmağının ucu kopan Lee Spievack (68), domuz mesanesinden elde edilen bir tozu kullanınca parmağı uzayarak eski haline döndü. Spievack, Ağustos 2005’te sağ elinin orta parmağını bir maket uçağın motoruna kaptırdı. Spievack’ın parmağının ucu tırnağının dibine kadar koptu.
Spievack, atlarda yeni bağ dokusu oluşturmak için kullanılan domuz mesanesi tozunu iki günde bir parmağına sürmeye başladı. 4 ay içinde parmak tamamen eski haline döndü. Bu tozun insanlarda hücre yenileme özelliği bilimsel olarak kanıtlanamasa da tozdaki kolajen maddesinin hücrelerin yeni doku oluşturmasını sağladığı belirtiliyor

* 5 bin yıllık altın göz
İran’da 5 bin yıllık bir altın yapay göz buldu. İşte geleceği gösterdiğine inanılan gözün sırrı!..

Arkeologlar İran’da 5 bin yıllık bir altın yapay göz buldu. Kahin ya da rahibe olduğu olduğu sanılan kadının gözünü oyarak takma gözü yerleştirdiği sanılıyor.

O dönemde yaşayan insanların bu yapay göz sayesinde gizli güçlere sahip olduğuna ve geleceği görebildiğine inanılıyordu.Yaklaşık 30 yaşlarındaki kadının mezarında süslü bir bronz ayna da bulundu.

Afganistan sınırında 5 bin yıllık keşfi yapan İtalyan ve İranlı arkeolog grubunun lideri Lorenzo Costantini, gözün kadına gizemli güçleri olduğu izlenimini verdiği için takıldığını söyledi.

(8)