Menü

İlginç Olaylar – 03

30 Ocak 2017 - İlginç Olaylar

* Paolina ve Ake Wiking, 1958 yılının sonbaharında uzun bir yolculuk yapmış bir şişe sayesinde evlendiler.

1956’da açık denizde yol alan gemideki İsveç’li genç denizci Ake, canının sıkıldığı bir gün, herhangi bir kızdan kendisine yazmasını istediğini belirten mesajını bir şişe içinde denize bıraktı. Paolina’nın Sicilya’lı bir denizci olan babası mesajı bulup, şaka niyetine kızına uzattı. Paolina da şakayı sürdürerek denizciye bir not gönderdi.

Bu mektuplaşma kısa sürede samimileşti ve Ake’nin Sicilya’yı ilk ziyaretinden sonra genç çift evlendi.

* 48 yaşındaki Harold Brown, San Francısco’daki Transamerica Piramidi’nde güvenlik görevlisi olarak çalışıyordu. Bir sabah aniden haykırmaya başladı:
“İnsanı zirvede görmek istiyorum, ben Tanrı tarafından gönderildim.” Sonra koşmaya başladı. Arkadaşları peşinden gidip yakalamaya çalışırlarken, o, 29. kattaki hava şaftından aşağı atladı. 90 metre yükseklikten aşağıya düşerken, “yipppeeee” diye bağırıyordu. 100km hızla beton zemine çarptığı son anda bile bağırmasını sürdürdü. Düşerken t-shirt’ü ve jean’i hız yüzünden yırtılarak üzerinden çıkmıştı. Sonra ne mi oldu? İki dakika kıpırdamadan yerde kaldı, sonra başını kaldırarak gülmeye başladı. Bacakları, dizleri ve topukları kırılmıştı ama; iç kanama olmadığı gibi, iç organları da zarar görmemişti. Ambulansla hastaneye götürülürken, “Camptown Races” adlı şarkıyı mırıldanıyordu.

* Evini yeniden dekore ettirmek isteyen Japon bunun için bir duvarı yıkar.
Japon evlerinde genellikle iki tahta duvar arasında çukur bir boşluk bulunur. Duvarı yıkarken, orada dışardan gelen bir çivinin ayağına battığı için sıkışmış bir kertenkele görür. Adam bunu gördüğünde kendini kötü hisseder ve aynı zamanda meraklanırda kertenkelenin ayağına çakılmış çiviyi görünce. Muhtemelen bu çivi 10 yıl önce, ev yapılırken çakılmıştı. Nasıl olmuştu da kertenkele bu pozisyonda hiç kıpırdamadan 10 yıl boyunca yaşamayı başarmıştı? Karanlık bir duvar boşluğunda hiç kıpırdamadan 10 yıl boyunca yaşamak çok zor olmalıydı. Sonra bu kertenkelenin
10 yıldır hiç kıpırdamadan nasıl yaşadığını düşündü, ayak çivilenmişti! Böylece çalışmayı bırakır ve kertenkeleyi izlemeye başlar, ne yiyor acaba? Sonra nereden çıktığını fark edemediği başka bir kertenkele gelir ağzında taşıdığı
yemekle… İnanılmaz!!! Adamı sersemletir gördüğü manzara. Bu nasıl bir
sevgi?
Ayağı çivilenmiş kertenkele, 10 yıldır diğer kertenkele tarafından beslenmekteydi…

* Trabzon Farabi Tıp Fakültesinin acil kapısının önüne kornalar çalarak 2-3 araç geliyor. İçinden çıkan insanlar klasik “Doktor nerede, sedye getirin” seklinde bağrışırlar. Öndeki arabadan çıkan bir kişi, arkadaki arabaya hastayı arabadan çıkarmasını söylüyor. Ve arkadakinin yanıtı: “SİZİN ARABADA DEÐİL MİYDİ???”… Yani vatandaşlar hastayı Rize’de bırakıp, diğer arabada olduğunu sanarak, Rize’den -yani 1 saatlik yoldan- son sürat gelmişler…

* 23 Ağustos 1980’de, New York’ta geceyarısı NBC kanalında yayınlanan bir talk-show’da ruhçuluğa meraklı Alex Tanous’un söyledikleri aylar sonra gerçekleşecekti.

Talk-Show yöneticisi Lee Spiegel’in amacı yetenekli gördüğü insanlarla deneyler yapmaktı. Spiegel NBC radyosunda yayınlanan ‘Açıklanamayan Olaylar’ adlı programın yapımcısı olarak ün yapmıştı. 73. Cadde’de bulunan Amerikan Ruhsal Derneği önünde bir deney yapmak amacındaydı. Aynı caddede bulunan Dakota Apartmanları ise ünlülerin oturdukları bir yer olarak tanınıyordu. Spiegel, Tanous’la beraber apartmanların önünde durarak, gelecek birkaç ay içinde ünlülerin yaşamında nelerin olabileceğini sordu. Bir an düşünen Tanous, gözlerini kapadı ve konuştu:

“Bu sözlerim gerçekleşecek. Çok ünlü bir rock yıldızının zamansız ölümünü görüyorum ve bu ölüm şu andan itibaren her an gerçekleşebilir. Tekrar ediyorum, bu çok zamansız bir ölüm ve garip bir yabancı onun ölümüne neden olacak. Bu ölüm sayısız insanın bilincini etkileyecek, çünkü o kadar ünlü biri…”

Bu talk-show 5 Eylül 1980’de yayınlandı; ancak 8 Aralık 1980 günü tekrarlanacaktı; çünkü o gün dünyanın en ünlü müzisyenlerinden biri olan pop-star John Lennon, eşi Yoko ile birlikte Dakota Apartmanları’ndaki dairelerine dönerken, uzak bir eyaletten gelen psikopat biri tarafından vurularak öldürüldü.

Tanous, bahsettiği ünlü kişiyi kimin öldüreceği sorulduğunda bir isim vermemişti. Ama yapımcı aylar önce programı yayınladığında, altı ünlü sanatçıdan oluşan bir liste okumuştu ve listenin başında John Lennon bulunuyordu.

Bir şey daha var; korku sinemasının en iyi örneklerinden sayılan ve başrolünü Mia Farrow’un oynadığı ‘Rosemary’nin Bebeği’ filminin çekimi sırasında ard arda bir sürü uğursuzluk yaşanmış ve oyunculardan bazıları sonradan psikiyatrik tedavi görmüşlerdi. Ve bu film aynı yerde, yani Lennon’un vurulduğu Dakota Apartmanları’nda çekilmişti…

Katil soruşturmada Lennon’u neden vurduğunu bilmediğini söylüyordu. Tanous’un kehaneti gerçekleşmişti…

(41)