Menü

İlginç Olaylar – 08

30 Ocak 2017 - İlginç Olaylar

* 1974’te ABD’de Joseph Figlock kaldırımda yürürken 14.kattan kafasına bir bebek düştü.Nasıl olduysa ikiside birkaç sıyrıkla kurduldular.Ama bir yıl sonra Figlock aynı yerden yine geçerken bir yıl öncesi gibi yine aynı anda aynı bebek yine kafasına düştü ve yine ikiside kurtuldular.

* James Dean’in ölümüne neden olan otomobilinin hurdası birçok kişiye felaket getirdi. Hurdayı garaja götüren tamirci, araba, bacağının üzerine düşünce sakat kaldı. Dean’in arabasının motorunu satın alan bir doktor araba kazasında öldü. Doktorun kardeşi de ayni motorun sergilendiği salonda çıkan yangında can verdi. Yıllar sonra motor ve kaporta yeniden sergilendi. İlk gece, araç bir seyircinin üzerine düştü. Seyirci ağır yaralandı.

* 25 Temmuz 1973’te ABD Albany’de gökten binlerce kağıt yağmaya başladı. Üçte ikisi beyaz olan kağıtlarda hiç anlaşılamayan garip formüller, şekiller ve grafikler vardı.Hiçbir uzman bunların ne olduklarını anlayamadı.

* 20 yaşındaki George Selkirk aşıktı ama bir kadına veya erkeğe değil, otomobillere aşık görülmemiş bir fetişistti.Austin Metro model bir arabası vardı.Austin’e günlerce biniyor, mecburiyet dışında hiç inmiyor saatlerce tek başına oturuyor ve kadınlarla hiç ilgilenmiyordu.George psikiyatri tedavisine alındı, aylar süren tedaviden sonra Austin’inden vazgeçerek normal yaşama döndü ve sonunda bir kıza aşık olmayı başardı.Evlenme teklif ettiği kızın adı Mercedes’ti.

* Dünya dişle kamyon çekme ve dişle çivi eğme şampiyonunun, bir metal boruyu eğmek isterken çenesi çıktı. 40 yaşındaki şampiyon Zdenek Chobot, Slovakya’nın Senec kentinde bir dakikada 10 çivi eğerek Guiness Rekorlar Kitabı’na 4. kez girmek için rekor girişimine başladı. Çivileri eğen Chobot’un çenesi, metal bir tüpü eğmeye çalışırken ihanet etti ve çene çıktı.

* Çek Cumhuriyeti’nde, sevgilisi tarafından terkedilen umutsuz aşık, aşkını ilan etmek ve genç kıza geri dönmesi için yalvarmak amacıyla Prag metrosunun vagonlarına ilan verdi. Vagonlara asılan yüz kadar ilanda, birlikte geçirdikleri özellikle İtalya tatillerindeki mutlu ve romantik anları anımsatan çılgın aşığa, bu ilanlar 1.8 milyara mal oldu. Umutsuz aşığın sevgilisine kavuşup kavuşmadığı bilinmiyor.

* Bir ziyafet sırasında,Mısır kraliçesi Keopatra’nın,ziyafet salonunda 35 santim kalınlığında gül yaprağı döşettiği söylenir. Bazı geceler gül yaprağı doldurulmuş yataklarda yatmak da bu ünlü kraliçenin merakları arasındaydı.

(30)