Menü

İlginç Olaylar – 09

30 Ocak 2017 - İlginç Olaylar

* Bermuda’da Havaalanı taksi şöförü 1967 ve 1968’de iki insana çarparak öldürdü.İlginç olan, iki olayda 24 Mayısta gerçekleşti ve bir yıl arayla ölen iki kişi kardeşti.

* 1976’da ABD’de Kentucy’de gökten taze et parçacıkları yağmaya başladı.İşin tuhaf yanı, gökte bulut yoktu.Uzmanlar bunların at eti parçaları olabileceğini söylediler ama tam bir açıklama yapılamadı.

* İngiltere’de Roger ve Sylvia Blindell çifti, evlerine musallat olan farelerle savaşmak için belirli köşelere çok güçlü bir zehir yerleştirdi. Fare, zehiri yedikten sonra beklenmedik birşey oldu. Zehirin içinde bulunan fosfor, hayvanın vücut hücrelerinden dışarıya sızdı ve havayla temas ederek reaksiyona geçti. Patlama sonucunda çıkan yangında ev tamamen tahrip oldu.

* 1973’te Almanyada 55 yaşındaki Heinz Isecke bir ameliyat sonrasında hıçkırığa tutuldu. Hıçkırığı durdurmak için herşey denendi ama bir sonuç alınamadı.Sonra bir gün Heinz’ın evine postayla küçük bir şişe geldi içinde garip bir sıvı vardı.Ekteki yazıda bütün sıvıyı bir defada içmesi isteniyordu, hıçkırığı ozaman kesilecekti.Heinz o gece şişedeki sıvıyı bir defada içti ve bir saat sonra yıllardır süren hıçkırık aniden kesildi.İçtikten sonra şişenin yıkanması, içinde neyin olduğunun anlaşılmasını engelledi.

* İngiltere’nin Bristol limanı açıklarında 5 Aralık 1668’de bir şilep battı. Yalnızca Hugh Williams adlı bir yolcu kurtuldu. 1784’de aynı bölgede yeni bir kaza oldu. 60 denizci arasında yalnızca ikinci kaptan Hugh Williams kurtuldu. 1952’de aynı yerde batan üçüncü şilepten kurtulan tek yolcunun adı da Hugh Williams’tı.

* Dracula’nın İngiltere uyarlamalarından birinin galası yapılacaktı ama film makaraları filmin başlama saatine çok az kalmasına rağmen sinemaya ulaşmamıştı.Sonra filmi getiren arabanın bir kaza geçirdiği öğrenildi.Araba, ‘Ulusal Kan Nakil Servisi’nin ambulansına çarpmıştı.

* 1971’de Avusturalya Sydney’de gökten altın sarısı yağmur yağdı.Yapış yapıştı ve boyuyordu.Sonradan , bal arısı polenlerinin buna sebep olduğu anlaşıldı.

(35)