Menü

İlginç Olaylar – 10

30 Ocak 2017 - İlginç Olaylar

* Amerikalı Jack O’Leary 1948-1956 arasında sekiz yıl süreyle hiç durmadan 160 milyon kez hıçkırdı, 6000 defa müdahale edildi ama nafile.Sonra O’Leary umutsuz ve çaresiz bir biçimde kiliseye dua etmeye gitti ve hıçkırığı aniden kesildi.

* Viyana’da Anna Hascher’a 1983 yılında Milance Zivojinoviç’in kullandığı bir minibüs çarptı. Tam 10 yıl sonra 21 Mayıs 1993’te Bayan Hascher’a bu kez de bir kamyon çarptı. Kaza yeri 10 yıl öncekinin 500 metre uzağındaydı. Kamyonun sürücüsü yine aynı kişiydi: Milance Zivojinoviç

* Yer Amerika’nın California eyaleti. Richard Bensinger adli emekli demiryolu isçisi, 1957’de Eureka kasabasındaki köprüde yürürken fenalaşıp öldü. 2 yıl sonra oğlu Hiram, ayni köprüde başına bir kalas isabet etmesi sonucu hayatini kaybetti. 6 yıl sonra ise Hiram’in oğlu David, ayni köprüde araba kazasına kurban gitti.

* Rize’nin Çayeli ilçesinin Yanıkdağ köyünde eski model çakmaklı dolma av tüfeğini temizlemek isteyen 15 yaşındaki Mustafa Safi, tüfeğinin namlusuna su doldurarak sobaya soktu. Isınan namludaki barutun ateş alması sonucu tüfek birdenbire infilak etti ve saçmalar Mustafa’yı kasığından yaraladı. Çayeli Devlet Hastanesine kaldırılan Mustafa Safi “Ateşle barutun yan yana gelmeyeceğini böylece anlamış oldum” dedi.

* Hollanda’da yıllardır birbirleriyle görüşmeyen 63 yaşındaki anne ile 44 yaşındaki kızı birbirlerine çarptılar. Anne, otomobiliyle bir kavşakta sola dönüş yapmak isterken, motosikletiyle oradan geçen kızına vurdu. Hastaneye kaldırılan dargın anne kız tedavi altına alındı.

* Brezilya’nın Salvador kentinde 1966 yılında kamyonunun denetimini kaybeden bir sürücü, Cristina Costa’nın evine girdi. Bu olaydan 23 yıl sonra aynı sürücü, yine kamyonla Cristina Costa’nın evine çarparak hane sakinlerini şok etti.

* İtalya’nın kuzeyinde Reggio Emilia’da Vittorio Veroni adlı bir adam, hemzemin geçitte bir trenin otomobile çarpması sonucunda hayata veda etti. Veroni’nin kızı Cristina da olaydan 4 yıl önce aynı geçitte aynı makinistin kullandığı aynı trenin çarpması sonucunda ölmüştü.

(31)