Menü

İlginç Olaylar – 11

30 Ocak 2017 - İlginç Olaylar

* 12 ağustos 1915’te Çanakkale savaşında İngilizlerin 54. tümenine ait 4. Norfolk taburu Küçük Anafartalar ovasında bir tepeye tırmandığı sırada,
Tepenin üzerindeki ekmek somunu şeklindeki beyaz bulutun içine girdi,
Son askerde bulutun içinde kaybolduktan sonra bulut yavaşça havalandı ve rüzgarın aksi yönünde hareket etti,
250 asker, 16 subay ve 1 albay hiç bir iz bırakmadan kaybolup gitti ve bir daha haber alınamadı.

* Bugün dünyanın en pahalı arazisi sayılan New York’un ünlü Manhattan adası 1624 yılında Peter Munite adlı bir tüccar tarafından kızılderililerden 24 dolar değerindeki incik boncuk karşılığında satın alındı,
Toplam 58 km² olan Manhattan’a ilk olarak Hollandalı göçmenler yerleşti ve bölgeye New Amsterdam adı verildi,
Bölgeye 1664 yılında yerleşen İngilizler New York adını verdi,
Kızılderililer 24 dolarlarını 377 yıldır Amerikan hazine bonolarına yıllık % 5 faiz ile yatırsalar bugün 2 milyar 336 milyon 536 bin 394 dolarları olacaktı.

* Orta Afrika Cumhuriyeti eski diktatörü Jean-Bedel Bokassa insan etine çok düşkündü,
Yurt dışı gezilerine giderken dahi “sardalya” adı altında insan etinden yapılma konserveler götürüyordu,
1970’lerdeki Moskova ziyareti sırasında sovyet lideri Brejnev’i “çok besili” bulup yemeyi hayal etmişti,
Bütün bunları 55 çocuğundan en büyüğü olan Lucien açıkladı ve “babam insan etini o kadar severdiki, yiyemediği zaman iştahı kaçardı” dedi.

* Avustralyalı bir fotoğrafçı olan Cames Cainer ormanlar arasında çeşitli ağaç ve yaprakların fotoğraflarını çekiyordu. Etrafta hiçbir şey görünmüyordu. Ancak film banyo edildiğinde fotoğrafta Viktorya dönemine ait giysiler içinde genç bir kadın görüntüsünün açık seçik yer aldığını fark etti.

* 1936’nın 16 Eylülünde İngiltere’nin Narfolk kentinde İndira Shira adlı biri, yardımcısı Provand ile evinin holünde fotoğraf çekimi için hazırlık yapıyordu. O anda bay Shira merdivenlerde parlayan bir ışık ve bir silüet gördü. Hemen fotoğraf çekmeyi ihmal etmedi. Ancak yardımcısı hiçbir şey görmemişti. Fotoğraf tab edildiğinde ise ortaya bir kadın görüntüsü çıktı. Olay ve fotoğrafın negatifini inceleyen uzmanlar hiçbir hile olmadığını açıkladılar.

* 1982 yılında Amerika’nın Blairswille kentindeki bir cenaze töreninde ilginç bir olay yaşandı. Dua eden Rahip, “Az sonra ne olacağını kimse bilemez” sözleriyle konuşmasını bitirir bitirmez birden düşen yıldırım, ölen için ağlayanlardan birine çarparak onu açık olan mezarın içine düşürdü. Hayatını kaybeden adam hakkında hiçbir bilimsel açıklama yapılamadı.

* Yıl 1971. Bir İspanyol kasabasında Belmez adlı bir kadın mutfağının yüzeyinde bir insan yüzünün belirdiğini gördü. Bu garip insan portresi tüm temizlemelere rağmen mutfağın yüzeyinden çıkmamaya direniyordu. Daha sonra bu zemin kazıldı. Yerin iki metre altında bir insan cesedinin gömülü olduğu görüldü. Cesedin yüzü kesilmişti ve cam bir korunak içinde iyi durumda görünüyordu.

(67)