Menü

İlginç Olaylar – 12

30 Ocak 2017 - İlginç Olaylar

* Fred Trusty bir gün bahçesinde çiçekleriyle ilgilenirken garip bir hisse kapıldı. Elinden aletlerini bırakıp, hemen evin önündeki göle bakınca, bir anormallik görmedi. Her şey sessiz ve sakindi. İşine bıraktığı yerden devam etmeye hazırlanırken, aynı çağrıyı bir kez daha duydu. Tekrar göle bakınca, suyun üzerinde yüzen bir kep gördü. Bu oğlunun kepiydi. Hiç vakit kaybetmeden göle doğru koşup, kendini sulara bıraktı. Sanki gizli bir el onu suya doğru çekiyordu. Birkaç saniye sonra yosunların arasında yatan oğlunu gördü. Fred Trusty, tam zamanında davranmıştı, oğlunu yaşatmayı başardı. Ancak bu boğulma haberinin kendisine nasıl ulaştığını, aradan yıllar geçmesine rağmen anlayamadı.

* Dante’ nin oğlu J.Alighieri babasının meşhur İlahi Komedya adlı eserinin parçalarını toplarken 13 şarkıyı bulamamıştı.Bütün aramalar boşa çıktı.Bir gece rüyasında babasını beyazlar giymiş bir vaziyette gördü.Dante’ nin başında bir ışık,oğlunu hayatında iken oturduğu kendi odasına götürdü.Eski zaman evlerinin karmakarışık dolapları ile arada kaybolmuş duran,hiç de dolap hissi vermeyen gizli bir yerde bu şarkıların durduğunu gösterdi.Ertesi gün rüyasında gördüğü yeri bulan Alighieri,kayıp olan 13 şarkıyı da orada buldu.

* Almanya’nın Rosenheim kasabasındaki bir avukatlık bürosunda birdenbire garip olaylar yaşanmaya başlandı. Büronun ışıkları durup dururken kendiliğinden yanıp sönüyor, elektrikli ev aletleri çalışmaya başlıyordu. Duvara asılı büyük bir resim yerinden oynuyor, çivisinden yana kayıyordu. Bütün bu gariplikler Rose Mary adlı temizlikçi kadının orada çalışmaya başlamasıyla olmuştu. Epeyce bir zaman olayların nedeni anlaşılamadı. Ancak ünlü Alman parapsikoloğu Hans Bender’e nakledilen bu olayla Bender ilgilendi ve uzunca bir zaman Rose Mary’i inceledi. Ortaya şu çıktı: Rose Mary psikokinezi ( cisimleri temas etmeden hareket ettirebilen bir enerji) medyumuydu. Özellikle kadının sinirli olduğu zamanlarda bu tür olaylar daha çok ve şiddetli biçimde oluyordu.

* Haiti Adasından çok eski zamanlardan beri voodoo ve Zombiler hakkında anlatılan çok şey vardır. voodoo artık din olarak şekillenmiş bulunmaktadır. Zombiler ise öldükten sonra dirilen ölüler olarak bilinir. Ada sakinlerinin anlattığı bir olay şöyledir: genç bir kadın gizemli bir biçimde ölmüştür. Kendisinden boy olarak daha küçük olan bir tabuta gömüldü. Yıllar sonra ailesi birden onu karşılarında gördüler. Kadın ailesi tarafında hemen başındaki, yan tarafa doğru olan çarpıklığından tanınmıştı. Bu tür olaylar yıllarca gizemler dünyasını süslediler. Ancak yirmi yıl önce bir voodoo rahibi olan bir tıp doktoru tarafından giz ilk defa batı dünyasına açıklandı. Bir insanı Zombi haline sokmak mümkündü. Bunun için eroinden dört yüz defa daha zehirli ve uyuşturucu olan özel bir karışım içirilerek kabahatli insanlar zombileştirilerek cezalandırılıyorlardı. Halen kanuni açıdan yasak olan bu işlem bazı ücra köylerde mahalli büyücüler tarafından az da olsa uygulanmaktadır.

* Amerika’da Colorado Boot Hill mezarlığı uzun yıllar mezar taşları üzerinde beliren ilginç mavi ışıklarla anıldı. Tabii halk bu olayları bazı hayaletlere bağlıyordu. 1969 yılında National Geographic Derneği’ne üye bir araştırma grubu bunları araştırdı. Ancak hiçbir doğal nedenden kaynaklanmadığını buldu. Araştırmalar sonucu bu ışıkların uzun zaman önce maden işçilerinin başlıklarında kullanılan lambalara benzediğine karar verildi.

* Myddle’ da arıcılık yapan Sam Rogers, 1934 yılında 70 yaşında hayata gözlerini kapadı. Rogers kasabada herkese yardım ettiği için çok sevilirdi… Bu yüzden cenaze töreni oldukça kalabalıktı… Kilisedeki törenden sonra, tabut mezarlığa taşınırken, birden havada bir arı kümesi belirdi… Bulut halinde uçarak gelen arılar, cenazeye katılanların üzerlerine kondu… Bu durum önceleri korkutucu olduysa da , arıların kimseye zarar vermediği görülünce, herkes rahatladı… Mezarın üzerine son toprak atıldıktan sonra, yine topluca havalanan arılar, Sam Rogers’ n bahçesindeki kovanlarına geri döndüler… Arılar sahiplerini son yolculuğunda yalnız bırakmamışlardı.

(35)