Menü

İlginç Olaylar – 14

30 Ocak 2017 - İlginç Olaylar

* Tarih 1970 yılının Şubat ayını gösterirken, Meksika’nın Santa Fe kentinde şaşırtıcı bir Olay yaşandı. 24.43’ü gösteren tüm saatler, “Zınk” diye duruverdi. Zembereklisinden elektroniğine kadar, zamanı gösteren bu araçlara ne olmuştu?… Aradan birkaç dakika geçtik ten sonra, Santa Fe’nin tüm saatleri sanki hiçbir şey olmamış gibi tıkır, tıkır çalışmaya başladılar. Sokaktaki adamdan uzmanlara kadar tüm insanlar bu son derece garip olayın nasıl gerçekleştiğini açıklayamadılar. O günden bugüne, tam 18 yıl geçmesine karşın, bu garip olayı izah edecek biri de çıkmadı…

* Paris’te yaşayan doktorlardan Berthlolle’ ün bağlı olduğu birliğe verdiği rapor hayli ilginçti. Doktor 1 Ağustos 1956 tarihinde, polisin kendisini garip bir ölümü incelemek üzere çağırdığını söylemiştir. O gün bir kadın yatağında yanarak ölmüştür. Yapılan incelemelerden sonra kadının, içinden gelen bir ateşle yandığı sonucuna varılmıştır. Odada her şey sağlamken, kadın yanarak kül olmuştur.

* Sir Alexander Hayseton ve eşi 1936’da Mısır’a gitmişlerdi. Bir gün ünlü Krallar Vadisi’nde gezinirlerken yerde bir insan kemiği buldular. Çift evlerine dönerken bu kemiği de yanlarında götürdüler. Hayseton ona enteresan gelen bu kemiği bir cam kap içine yerleştirdi. Bu hadiseden hemen sonra evde dehşet verici olaylar başladı. Kemiğin bulunduğu odada bulunan tüm eşyalar hareket etmeye başlamışlardı. Daha sonra bu hareketler eşyaların kırılıp, tuz buz olmasına kadar devam etti. Kemiğin uğursuzluğuna inanan çift kemiği şömineye atarak yaktılar. Buna rağmen odadaki olaylar epeyce sürdü.

* Amerika’nın Washington kentinde 1922 yılında Romen asıllı bir kız incelemeye alındı. Eleanora Zagan adlı kızın incelenmesinin nedeni vücudunda kendi kendine oluşan izlerdi. Araştırma sırasında bilim adamlarının gözleri önünde aynı izler kendiliğinden oluştu. Kızın vücudunda ve ensesinde bir sürü çizik belirmişti. Çiziklerin yanı sıra ısırık izleri de vardı. Bu ısırıkların ve çiziklerin hiçbir doğal nedeni bulunamadı ve kedi ısırığına benzediği görüldü. Ancak tüm bilimsel verilere göre bu izlerin nedeni ve nasıl oluştukları bir türlü anlaşılamadı.

(47)