Menü

İlginç Olaylar – 17

30 Ocak 2017 - İlginç Olaylar

* 16.Louis ve 21 sayısı

Fransa Devrimi’nin talihsiz kralı 16. Louis daha çocukken garip bir adam ziyaretine geldi, genç kral adayını uyarmak istiyordu, 21 sayısının Louis için tehlikeli olduğunu söylüyor ve ömür boyu her ayın 21’inde kralın yanında olmak istiyordu, onu ancak böyle koruyacaktı. Louis adamdan hoşlanmadı ve saraydan uzaklaştırdı. Adam giderken 21 sayısının onu öldüreceğini haykırdı. Çok uzun yıllar geçti, devrim patladı, Kral ve Kraliçe kaçarken Varennes Ormanı’nda yakalandılar, tarih 21 Haziran 1792 idi, 21 Eylül’de Devrim Konseyi Krallığı lağvedip, cumhuriyeti ilan etti ve 21 Ocak 1793’de ise Kral 16.Louis giyotinle idam edildi. Acaba 21 sayısının garip raslantısını farketmiş ve o garip ziyaretçiyi hatırlamışmıydı? Peki, o adam kimdi?

* 6 sayısı şeytanın sayısı olarak bilinir ama müzikte 9 sayısı uğursuz biliniyor. Besteci Gustav Mahler 1907 yılında 9.Senfonisi´ni bestelemişti ama tam o sırada bir kalp krizi geçirdi. Senfonisini henüz isimlendirmemişti, Beethoven, Dvorak, Schubert ve Bruckner 9.Senfonilerini yazdıktan hemen sonra ölmüşlerdi. Hatta Bruckner uğursuzluktan korkmuş ve senfonisine “No: 0” adını vermişti ama kurtulamadı. İki yıl sonra Mahler senfonisine “Entitle-İsimsiz” adını verdi ve galiba paçayı kurtardı çünkü bestelerine devam etti.

* Londra Hayvanat Bahçesi yetkilileri dünyadaki son Polinezya Ağaç Salyangozunun, kendi hayvanat bahçelerinde olduğundan emindiler. Bu nedenle salyangoza azami dikkati gösteriyorlar, sürekli gözlüyorlar ve davranışları hakkında bilgi toplamaya çalışıyorlardı. Salyangozdan sorumlu olan Paul Pearce-Kelly, bir sabah kalktığında salyangozu bulamadı, içinden çıkılması mümkün olmayan cam kutunun içinden çıkmış ve kaybolmuştu. Salyangoz o akşam, bahçenin içinde olan ama cam kutuya 1 km. uzaklıkta bulunan simgesel çevrecilikle ilgili bir mezar taşının üzerinde ölü olarak bulundu; taşta “Doğumu 1.5 milyon yıl önce/Ölümü Ocak 1996” yazıyordu. Salyangozun birkaç saat içersinde, nasıl olup ta o kadar yolu aşabildiği ve taşı bulup orada nasıl öldüğü hala anlaşılmış değil.

* Yeşilçam´ın cefakar oyuncularından Sönmez Yıkılmaz, “İntihar Komandoları” adlı filmin çekimi sırasında kırsal alanda bir çadırda uyuya kalmıştı. Ağzı açık uyuyakalan Yıkılmaz´ın ağzından içeriye bir yılan girdi; röntgende yılanın oyuncunun midesinde canlı olduğu görülüyordu. Ama Yıkılmaz cerrahi müdahaleyi reddetti ve antik bir metodu tercih etti. Bir ağaca tepesi üstü asıldı ve yere ağzının yanına kaynatılmış, buharları tüten bir kap süt koydu. Sonuç başarılıydı, sütün kokusundan etkilenen yılan dışarı çıktı ve Sönmez Yıkılmaz midesinde canlı bir yılanla dolaşmaktan kurtuldu.

(29)