Menü

İlginç Olaylar – 21

30 Ocak 2017 - İlginç Olaylar

* Marie Hefferman 13 yaşındaydı ve ailece Avustralya´ya göç ettiklerinde ilk Noel kutlamalarını yaptılar. 1959 yılı yılbaşısında küçük Marie, annesinin yaptığı pudingi yedi, pudingin içinde üç tane gümüş üç penilik madeni şans parası bulunuyordu. Marie, paraların birisini yuttu ve farketmedi. Altı hafta sonra sesini kaybetti ve larenjit teşhisi kondu. 12 yıl sonra Marie hala konuşamıyordu, bir gün şiddetli bir öksürük krizine tutuldu ve boğazından siyah bir yumru fırladı, para içindeydi. Marie´nin boğazının içinde bir yere sıkışmış ve röntgen ışınları tarafından görülmemişti. Marie ancak uzun bir terapi döneminden sonra konuşabildi.

* Bir müzayede memuru olan 52 yaşındaki Des Lismore, İngiltere´de, Warwickshire, Fillongley´deki evinde tv´nin karşısında uyayakalmıştı. Birden uyandığında ekranda “Independence Day” filminin klibi vardı ve filmdeki haber spikeri dev uzay gemilerinin dünyaya yaklaştıklarını haber veriyordu. Üst kata fırlayan Lismore çocuklarını ve karısını uyandırarak battaniye, yiyecek ve su alarak sığınağa girmelerini istedi. Sonra şehir kulübüne gitti ve haykırarak içeri girerek; “Büyük bir olay olacak.” dedi, kadın barmene ise Amerika´nın uzay gemileri tarafından işgal edildiğini söyleyince, kadın oğullarının Meksika´da olduğunu söyeleyerek ağlamaya başladı. İşin aslı ancak ertesi sabah anlaşıldı.

* James Redcock tehlikeli bir işte çalışıyordu ve bir sigorta poliçesi doldurarak şirkete müracaat etti, isteğini garip bulan şirket ise daha fazla bilgi almak istedi. Redcock´un cevabı şöyleydi; “Ek bilgi talebinizi yanıtlıyorum. Çünkü bu kazayı yaşadım, tekrarından korkuyorum. Ben amatör radyo teknisyeniyim ve kaza olduğu gün 20 metre yüksekliğindeki yeni kulenin tepesinde tek başıma çalışıyordum. İşimi bitirdiğimde kuleye birkaç kez inip çıkarak ağırlığı 150 kiloyu aşan alet ve hırdavat taşıdığımı farkettim. Bunları tek tek aşağıya taşımaktansa bir defada indirmeyi düşündüm. Yerde bir fıçı vardı, bir makara aracılığı ile fıçıyı kuleye çıkarttım ve tüm aletleri içine doldurdum. Ve tekrar yere inerek, makarayı boşalttım, halatı sıkı sıkı tutuyordum ama fıçı sandığımdan çok daha büyük bir hızla yere doğru inerken kendimi havada buldum. Elimi halattan kurtaramıyordum, on metre yükseklikte fıçıyla karşılaştım ve çarpıştık ve tekrar aşağıya düştük, fıçı ise içindekilerle birlikte üzerime düştü. Sonuçta kafatasım ve üç omurum çatladı, köprücük kemiğim, iki ayak bileğim kırıldı, bacaklarım ve belim incindi. İşte olay bu, bir daha olur diye korkuyorum.” Sigorta şirketinin Redcock´a verdiği cevabı merak ediyor musunuz? Elbette ki, reddedildi, kendisini koruma güdüsünün yeterli olmadığına karar verilmişti.

(21)