Menü

Kutsal Mızrak (Kader Mızrağı)

30 Ocak 2017 - Diğer

Hz. İsa çarmıha gerildikten sonra bir Roma askeri tarafından mızrak ile öldürüldü. Hıristiyanlar için kutsal kabul edilen bu mızrağın sahibine üstün güçler kazandırdığına inanıldı ve yüzyıllar boyunca Naziler dahil pek çok iktidar onu ele geçirmeye çalıştı. Şimdi ise dünyanın farklı köşelerinde koruma altında olan ve Hz. İsa’ya saplandığı iddia edilen üç farklı mızrak inceleme altına alınıyor. Acaba içlerinden bir tanesi gerçek “kutsal mızrak” olabilir mi?

Hz. isa çarmıha gerilmişken romalı askerler İsa´nın yanına geldiklerinde

online-pharmacy-uk.com

, içlerinden Longinus adlı birisi, isa´nın hemen hemen ölmüs olduğunu diğerlerine göstermek icin mızrağını peygamberin böğrüne saplar. Kader mızrağı vücudunun sol tarafını deldiğine inanılan mızrağan ismidir. Yuhanna incilinde de mızraktan söz edilir.
“kader mızrağı” bu mızrağa mistik anlamlar yüklemek için birçok hikayede kullanılan isimdir. İnanışa göre kaderin mızrağına sahip olan kişi hiçbir savaşta yenilmez ve dünyaya hükmeder. Traver Ravenscroft 1973’te yayımlanan bestselleri the spear of destiny’de hitler’in ikinci dünya savaşını bu mızrağı ele geçirmek amacıyla başlattığını iddia eder. Savaşın sonunda ise mızrak Amerikan generali George Patton’ın eline geçince (efsaneye göre mızrağı kaybetmek ölümle sonuçlanacaktır) Amerikan askerleri mızrağı bulduktan yaklasık 6 dakika sonra Hitler intihar eder.Kutsal mızrağı ele geçiren Amerika birkac ay sonra atom bombasını icat eder ve dünyaya egemen olur. Mızrak çoğu gizli tarikatın ve Nazi Almanyasının peşinde olduğu kutsal emanetlerin belki de en önemlisidir.

(111)