Menü

Sır dolu ölümler

30 Ocak 2017 - Diğer

Dövüş filmlerinin efsane aktörü Bruce Lee’nin ölümünün ardındaki sır perdesi bir türlü aralanamadı. Lee 23 Temmuz 1973’te Hong Kong’ta beyin ödemi sonucu öldü. Anlatılanlara göre Lee başağırısından şikayet edince Game of Death’deki rol arkadaşı ona equagesiz adında çok güçlü bir ağrı kesici verdi. Bu da Lee’nin beyninde ödem oluşmasına yol açtı.
Ama efsane aktörün ölümü böylece geçiştirilmedi elbette. Kimse bu ölüm biçimine inanmadı. Lee’nin başına bir darbe alıp almadığı uzun süre tartışıldı. Belki de Lee’in babası, ailenin üzerinde bir lanet olduğunu söylerken haklıydı. Ya da belki Lee dövüş sanatlarını Batı ülkelerine tanıttığı için öldürülmüştü.

Bruce Lee’nin oğlu Brandon da henüz 28 yaşındayken bir film setinde kaza sonucu ölünce Lee ailesinin üzerindeki lanet efsanesi bir kez daha gündeme geldi.

Hollywood’un en esrarengiz ölümlerinden biri de sarışın bomba Marilyn Monroe’nun ki. 5 Ağustos 1962’de Barentwood’daki evinde hizmetçisi tarafından beyaz çarşaflar içinde çırılçıplak ve ölü olarak bulunan Monroe’nun sakinleştirici ve içkiden zehirlenerek öldüğü söylendi. Ama kimse buna inanmadı. Hala da inanmıyor ve Monroe’nun ölümüyle ilgili söylentiler bitmek bilmiyor.
Ölümü resmi kayıtlara “intihar” olarak geçen Monroe’nun gayet sıkı fıkı bir ilişki içinde olduğu Kennedy kardeşlerden biri tarafından öldürüldüğü idddia edildi. Monroe

buy-kamagra-oral-jellies.com

, Başkan John F. Kennedy ile çok yakınlaşmıştı ve bu da güvenik riskini arttırıyordu. Bu yüzden Monroe’nun ortadan kaldırılması gerekiyordu.
Sebep ne olursa olsun Monroe 36 yaşında öldü. Ölümünün üzerinden geçen bunca yıla karşın hala da bir efsane olmayı sürdürüyor.

Üzerindeki esrar perdesi aralanamayan Hollywood ölümlerinden biri de Natalie Wood’unki. 1981 yılının 29 Kasım’ında Kaliforniya yakınlarındaki Catalina adalarında boğulmuş olarak bulundu Asi Gençlik, Aşk Bahçesi gibi filmlerin yıldızı Wood. Eşi Robert Wagner ve Beyin Fırtınası filmindeki rol arkadaşı Christopher Walken ile birlikte teknede eğleniyordu. Ve intihar etmesini gerektirecek hiç bir durum yoktu görünüşe göre.
İddialara göre Natalie Wood gece eşi Wagner ve rol arkadaşı Walken arasında çıkan bir tartışmanın yattan ayrılmak için izin istedi ve filikaya yöneldi. Tam o anda da dengesini kaybedip denize düştü. Sahil Güvenlik’in yaptığı bütün armalar boşa gitti. Sonuçta ünlü yıldızın cesedi teknenin bir mil açığındaki bir koyda bulundu.
Ama Natalie Wood’un ölümünün üzerindeki esrar perdesi bir türlü aralanamadı. Acaba Wood’un rol arkadaşı Walken ile bir ilişkisi mi vardı? Neden gecenin bir vakti üzerinde gece elbisesi ve kırmızı parkası ile yatı terk etmek istedi? Belki de yattan düşmedi de birisi onu itti. Bu soruların cevaplaını ne yazık ki öğrenemeyeceğiz.

(52)