Menü

Strese Karşı 7 İpucu

30 Ocak 2017 - Kişisel Gelişim

1.Bir insanı değiştirmek için zaman harcamayın.İşe yaramaz.Değiştirebileceğiniz tek insan kendinizsiniz.

2.Aynı anda tek bir şey yapın.Aynı anda çeşitli şeyler yapmak bir gurur kaynağı olabilir,ancak stres kaynağıdır da.

3.Hobilerinizle ilgilenmeyi ve arkadaşlıklarınızı sürdürün.Böylelikle,bir alanda işler kötü gittiğinde daima bir diğeri var olacaktır.

4.Eğer çözmeniz gereken özellikle can sıkıcı bir sorununuz varsa,bunu yazmak yararlı olacaktır. Sorununuzu kağıda dökme işlemi,düşüncelerinizin aydınlanmasına yardımcı olur.Ve sorun bir kez tanımlandıktan sonra,çözülmesi daha kolay bir hale gelir.İyi ifade edilmiş bir sorun,yarı çözülmüş sorundur.

5.Sorun çözmenin diğer bir yöntemi de(sorun bir kez tanımlandıktan sonra),bilinçaltınızın çalışmasına izin
vermektir.Bu yöntem sayesinde,sorunu çözmeye çalışmaz,gerçekleri bir araya getirmekle uğraşırsınız. Sorunla doğrudan ya da dolaylı olarak ilgisi olduğunu düşündüğünüz her tür olguyla zihninizi meşgul edersiniz.Sonra günlerden bir gün,hiç ummadığınız bir anda(mesela zihniniz başka konularla mesgulken) çözüm birdenbire kendiliğinden belirebilir.

6.Sorunları,daha ufak,daha kontrol edilebilir parçalara ayırma alışkanlığı edinin.

7.Yaratıcı işlerle uğraşın;hayal gücünüzü sonuna kadar kullanacağınız ve sabahları yatağınızdan fırlamanıza,güne şevkle başlamanıza neden olabilecek bir şeylerle.

Unutmayın; Fiziksel açıdan daha iyi durumda olduğunuzda(daha iyi beslendiğinizde ve yorgun olmadığınızda),olumlu bir tutumla neşelendiğinizde hayatın getirdiği streslere daha fazla tahammül edebilirsiniz.

(34)