Menü

Telekinezi (Psikokinezi) Nedir?

30 Ocak 2017 - Parapsikoloji

Telekinezi, gözle görülür fiziksel bir temas olmaksızın, eşyaları zihin ya da düşünce gücüyle yerlerinden oynatabilme yeteneğidir.

Günlük yaşantımız içinde bu yeteneğimizi çoğu kez fark etmeden kullanırız. “Şans eseri oldu” deyip geçtiğimiz bazı olaylar, psikokinetik güçlerimizin sonucunda kendimizin gerçekleştirdiği olaylardır. Örneğin, tavla oynarken istediğimiz zarın kolaylıkla gelmesini, parapsikoloji laboratuarlarında yapılan çalışmalar, atılan zara konsantre olmayla ilgili olduğunu kanıtlamışlardır. Hiç tanımadığımız bir kimse kapıdan içeri girdiğinde ona karşı duymuş olduğumuz sempati veya antipatinin ortaya çıkmasına bu enerji alış-verişleri sebep olmaktadır. Eğer bu enerjiler, birbirleriyle rezonansa giremiyorlar ve ortak titreşim alanları oluşturamıyorlarsa, o farklı iki insanın birbirleriyle anlaşması mümkün değildir. Aynı şekilde, duaların gerçekleşmesinin nedeni; dua edenin konsantrasyonunun ve bu konsantrasyonunun sonucunda yönlendirilmiş olduğu düşünce enerjisinin çok önemli bir fonksiyon görmekte olduğunu bilim açıklamıştır.

Zihin, çok güçlü bir araçtır. Telekinezide zihin gücüyle eşyalar hareket ettirilir. Bunun bilimsel açıklaması şöyledir; çevremiz elektriksel güç alanlarıyla örülmüş, sarılmış durumdadır. Bu arada biz de kendi elektriksel enerjilerimizi yayarız.Bu güç alanı tüm canlı formu tepeden tırnağa saran elektronik bir kalıba benzetilebilir. Bazı kimselerin elektromanyetik güç alanları daha da güçlü olabilmektedir. Bununla birlikte görülmüştür ki, psikokinetik etki tamamen zihin tarafından meydana getirilmemektedir. Süjenin keskin bakışından çıkan kesiksiz enerji akımı gerçekten de eşyanın yerini değiştirmesinde etkili olmaktadır. Gözler güçlü enerji alanı olup, gücü konsantrasyonla artırılabilir ve bu şekilde eşya psikokinetik yolla etkilenmiş olur. Bir kimse bir eşyaya derinlemesine baktığı zaman, bu bakışın konsantrasyonu ile bir enerji gücü meydana gelir. Psikokinetik güce sahip kimseler, zihin güçlerini eşya üzerinde kullanılabilecek yeteneklerdir. Bu husus kısaca ‘madde üzerinde zihin’ sözcükleriyle anlatılır. Böyle bir güç altında eşya hareket eder.

Düşünce enerjisi ile canlı ve cansız maddeler üzerinde, ne tür etkiler meydana getirebileceği geliştirilmiş elektronik araçlarla, parapsikoloji laboratuarlarında artık hassas bir şekilde ölçülebilmektedir. Hatta görsel olarak bile bu enerjinin etkileri saptanabilmektedir

(995)