Menü

Ünlü Kahin ve Medyumlar – 04

30 Ocak 2017 - Parapsikoloji

Ingo Swann

14 Eylül 1933, Telluride, Colorado’da doğdu.
İsveç asıllı ABD’li ressam, “coğrafi durugörü”
medyumu, yazar ve parapsikoloji araştırmacısı.
ABD’deki psişik araştırmalara yeni bir boyut
kazandırdığı kabul edilir.

Salt Lake City, Westminister College’da sanat ve biyoloji öğrenimi gördü. Askerliğini Uzak Doğu’da yaptı. Askerliği sırasında Uzak Doğu (Japon, Tayvan ve Kore) sanatıyla ilgilendi, 1958’den itibaren profesyonel ressamlık yapmaya başladı.

Çocukluğundan beri psişik deneyimler geçirmiş olduğundan, 1960’larin, sonlarında Amerikan Psişik Araştırma Derneği’nin (ASPR) ‘durugörü’ ‘telepati’ ve ‘ölüm-ötesi deneyimi’ araştırma programlarına süje olarak katıldı. ASPR’de ve daha sonra Stanford Araştırma Enstitüsü’nde (SRI) yapılan deneylerde, ‘coğrafi durugörü’ yeteneğiyle deneyin yapıldığı yere çeşitli uzaklıklarda bulunan bölgelerin durum ve koşulları hakkında bilgi vermekle kalmadı, Jüpiter ve Satürn gibi gezegenlerin coğrafi özellikleri hakkında da bilgi vermeyi başardı. (Swann’in gezegenler hakkında verdiği bilgiler, sonradan, astronomik olarak doğrulanmıştır.)

Kimilerine göre Swann’in en ilginç paranormal yeteneği, kendisine coğrafi enlem ve boylam verilen noktada ne olduğunu görebilmesiydi. (Swann bu yeteneğiyle, soğuk savaş döneminde, Antarktika’da buzlar altında bir Rus denizaltısının gizli olduğunu bilebilmiş ve Ruslar, Amerikalılar’ın bunu nasıl keşfedebildikleri konusunda şaşkınlıklarını gizleyememişlerdir.)

Ressamlık yeteneği de olduğundan Swann, zaman zaman, coğrafi durugörü yoluyla edindiği izlenimleri resim halinde de ifade etmektedir. ABD’nin birçok kentinde sergilediği eserlerinden bazıları bu tür “paranormal eser”lerdir.

(23)