Menü

İlginç Haberler – 10

30 Ocak 2017 - İlginç Haberler

* Köpek gibi koyun
Konya’nın Karaman ilçesinde sahibinin peşinden bir an olsun ayrılmayan koyun, görenleri şaşırtıyor. Sahibi Ali Selçuk ile ayrılmaz bir ikili oluşturan koyun, berbere, alışverişe ve kahvehaneye de sahibiyle birlikte gidiyor.

* 286 yıl geciken mektup
Almanya’da 286 yıl önce yanlış adrese teslim edilen bir mektup, yerel bir tarihçinin çabaları sonucunda önceki gün doğru adrese ulaştırıldı. Eisenach’taki bir din adamı tarafından yazılan mektupta Ostheim kasabasından, 1718’de ölen rahibin yerine yenisinin seçilmesi isteniyordu, ancak Frankfurt tarafındaki bir başka Ostheim kasabasına giden mektup, kent arşivinde tozlanmaya terk edildi.

* Cami tuvaletinin kapıları çalındı
Denizli’de, genellikle halı, kilim gibi kıymetli eşyalar çalınan camilerden bu kez tuvalet kapıları çalındı. Bahçelievler Mahallesi’ndeki Yeni Cami’ye geçen salı gecesi giren hırsızlar, alüminyumdan yapılmış 4 tuvalet kapısını söküp götürdü. Yatsı namazına gelen cemaat tuvaletlerde kapı olmadığını farkedince durumu polise bildirdi. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.

* 3.5 ton bozuk para biriktirdi
78 yaşındaki Amerikalı Eugene Sukie’nin 30 yılda 3.5 ton ağırlığında, 10 bin 480 dolar değerinde bozuk para biriktirdiği bildirildi. Bir cam fabrikasında işçi olarak çalışan Sukie’nin para üstü olarak aldığı her cent’i toplam 575 sigara kutusunun içinde sakladığı belirtildi.

* 40 öğrenciden 25’inin soyadı aynı
Muş’un Bulanık İlçesi’ne bağlı Bingöldek Köyü İlköğretim Okulu’ndaki öğrencilerin yarısından fazlasının soyadı aynı…Muş’ta sıkça rastlanılan, aynı soyadı taşıyan akrabaların oluşturdukları köylerden birisi olan Bingöldek’de, okuldaki öğrencilerin yarısından fazlasının soyadı Polat.

* Kayıp çocuk buzdolabından çıktı
Belçika’nın Fleurus bölgesinde bir çiftlikte kaybolan 3 yaşındaki çocuk, buzdolabında uyurken bulundu. Çocuğun kaybolduğunu fark eden aile, komşular ve polis yardımıyla kapsamlı aramalar başlattı. Polis köpeklerinin, helikopterlerin ve itfaiye ekiplerinin de katıldığı çevre aramaları sırasında, çocuğun yatak ve eşyalarını koklayan köpekler etkili oldu.

* 5 bacaklı buzağı
İzmir’in Dikili İlçesi’ne bağlı Mazılı Köyü’nde bir ineğin, 5 bacağı, 2 de cinsel organı bulunan buzağı doğurduğu bildirildi. Alınan bilgiye göre, Mazılı Köyü’nde Nadir Duru’ya ait 3 yaşındaki Hollanda ırkı inek doğum yaptı. Duru, doğan buzağının kuyruğunun altında bir bacağının daha olduğunu görünce durumu veterinere bildirdi.

(18)