Menü

İlginç Haberler – 17

30 Ocak 2017 - İlginç Haberler

* Dişağrısının nedeni çivi çıktı

ABD’de diş ağrısı şikayetiyle hekime giden bir inşaat işçisinin kafatasından 10 santimetre uzunluğundaki bir çivi çıktı. CNN’in internet sitesinde verilen habere göre, 23 yaşındaki Patrick Lawler adlı inşaat işçisinin, kafatasındaki çivi nedeniyle diş ağrısı çektiği belirlendi.

Lawler’ın 6 Ocak’ta Colorado’nun Breckenridge kasabasında bir inşaatta çalışırken kullandığı çivi tabancası geri tepti. Bir çivinin yakınındaki tahtaya saplandığını gören Lawler, tabancadan fırlayan başka bir çivinin ağzından girerek üst çenesinden kafatasına saplandığını fark etmedi.

Bu kazadan sonra hafif diş ağrısı hissetmeye ve bir miktar bulanık görmeye başlayan Lawler, ağrı kesicilerden fayda görmemesi üzerine, eşinin yanında çalıştığı diş hekimine gitti.

Kafatasında çivi bulunduğunu söyleyen hekimin şaka yaptığını sanan Lawler, ikna edildikten sonra Denver’daki bir hastaneye kaldırıldı ve çivi, dört saat süren ameliyatla çıkarıldı.

Hastanenin cerrahlarından Sean Markey, yerel KUSA-TV kanalına yaptığı açıklamada, hastanelerine daha önce de benzer bir vaka geldiğini, o vakada da tabancadan fırlayan bir çivinin işçinin kafatasına saplandığını ve işçinin bunu uzun süre fark etmediğini

* 2 saniyede kravat bağlıyor

Edirne’de, seyyar kravat satıcısı Sabahattin Kara (40), 2 saniye 58 salisede kravat bağladığını belirterek, Guinness rekorlar kitabına girmek için başvuracağını söyledi. Kara,2 yıl önce İstanbul’da Fransız bir kadından kravat bağlamasını öğrendiğini ve bunu geliştirerek hızlandırdığını anlattı.

İlk başlarda 5 saniyede kravat bağladığını ifade eden Kara, ”Geliştirdiğim teknikle kravat bağlamayı 2 saniye 58 saliseye indirdim. Dünyada en hızlı kravat bağlayan kişi olduğuma inanıyorum. Noter aracılığıyla bu rekorumu onaylatarak, Guinness rekorlar kitabı için başvuracağım” dedi.

* “Koca dayağı”na karşı duvar ördü

Adana’da, bir kadın “koca dayağı”ndan kurtulmak için evinin ortasına duvar ördürdü. Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulunan kadın, kocasının duvarı yıkması ve evden ayrılması için kendisini tehdit ettiğini savundu.

Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulunmak üzere Adana Adliyesi’ne gelen Bedriye Bulut (45), gazetecilere yaptığı açıklamada, seyyar satıcılık yapan 26 yıllık eşi Abdullah Bulut’un, Dağlıoğlu Mahallesi 66 Sokak’taki evlerini terk etmesi için kendisini tehdit ettiğini savundu.

Bedriye Bulut, 6 çocukları olduğunu ve eşinin yıllarca kendisini ve çocuklarını dövdüğünü iddia ederek, şunları söyledi:

“3 kızım bu nedenle evden ayrılıp, evlendi. Ben de daha fazla dayanamadım ve yaklaşık 3 yıl önce gidecek başka yerim olmadığı için bir duvar ördürerek, evi ikiye ayırdım. Çocuklarım Mustafa (18), Emine (15) ve Yusuf (12) ile evin yarısında biz oturuyoruz. Terzilik yaparak çocuklarıma baktım.

Kocam, bu süre içinde hakaretlerini sürdürdü. Sonunda, duvarı yıkmam ve evden çıkmam için beni tehdit etmeye başladı.”

Çocuklarının ve kendisinin zarar görmesinden korktuğunu ifade eden Bedriye Bulut, daha sonra eşi hakkındaki suç duyurusunda bulunduğu dilekçesini Cumhuriyet Savcılığı’na verdi.

(2)