Menü

İlginç Haberler – 23

30 Ocak 2017 - İlginç Haberler

* Kızının odasını farelere ayırdı

Almanya’nın Hannover kentinde 39 yaşındaki bir kadının, 10 yaşındaki kızına ait odayı, beslediği 100 fareye ayırdığı ortaya çıktı. Hannover polisi, olayın, kadının komşularının evden gelen pis kokular üzerine şikayetçi olmasıyla ortaya çıktığını bildirdi.

Kadının, hızla çoğalan farelere yer bulamadığı için kızının odasını onlara “tahsis” ettiğini, bu odayı anne ve kızın kullanmadığını kaydeden polis, evde ayrıca kafesler içinde çok sayıda tavşan ve muhabbet kuşu bulunduğunu, yerlerin hayvan pisliğiyle kaplı olduğunu belirtti.

* Otobüs durağını çaldı

İzmir’in Bornova İlçesi Çamdibi Semti’nde, otobüs durağını sökerek hurda arabasıyla götürmek isteyen kişi, polis tarafından yakalandı. Zeytin Araştırma Enstitüsü girişindeki otobüs durağının “bayrak direk” olarak tanımlanan alüminyum direğinin söküldüğü ihbarını alan polis, olay yerine gitti.

Polis ekibi, durak direğini parçalara ayırıp, hurda arabasına yükleyerek olay yerinden uzaklaşmak isteyen Kenan Ö’yü (34) gözaltına aldı.

Sorgusunun ardından İzmir Adliyesi’ne sevk edilen Kenan Ö, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Parçalara ayrılan otobüs durağı, reklam ve otobüs durağı yenileme ihalesini üstlenen Ströer-Kentvizyon firması yetkililerine teslim edildi.

Otobüs duraklarının sökülerek çalınması olaylarını sıkça yaşadıklarını belirten firma yetkilisi Ahmet Üregil, İzmir’deki bin 100 otobüs durağının çalındığını ve halen bulunamadığını söyledi. Üregil, özellikle bazı bölgelerde, çalınan durakların yerine dikilen yenilerinin de birkaç gün içerisinde tekrar çalındığını belirterek, şöyle konuştu:

“Bize 750 avroya mal olan bir durak, ortalama 20-30 YTL karşılığında hurda olarak hurdacıya satılıyor. Büyük duraklardan da oturaklar çalınıyor. Bu nedenle birçok durağa oturak koymuyoruz veya demirden oturak yerleştiriyoruz. Bu olaylarla ilgili yakalanan kişiler de ertesi gün çıkarıldıkları mahkemede serbest kaldıklarından, aynı işi yapmaya devam ediyorlar. Biz bu hırsızlık olaylarıyla başa çıkamıyoruz. Firma, durak yenilemekten kar değil zarar ediyor. Yabancı ortaklı bir şirketiz ve bu durumu yurtdışı ortaklarımıza açıklamakta güçlük çekiyoruz.”

(13)