Menü

İlginç Olaylar – 06

30 Ocak 2017 - İlginç Olaylar

* 28 Temmuz 1900’de İtalya Kralı Umberto sporculara ödül vermek için Roma’dan Milano’ya giderken dinlenmek ve birşeyler yemek için bir kır lokantasının önünde arabasını durdurdu. Lokantanın sahibi Kralı karşılamaya koştu ve o anda herkes şok geçirdi çünkü lokantanın sahibi Kral Umberto’nun ikizi gibiydi.Üstelik onun adıda Umberto’ydu.Her iki adamda aynı gün 14 Mart 1844’te aynı kasabada doğmuşlardı.Her ikiside 22 Nisan 1868’de evlenmişlerdi ve ikisininde eşlerinin adı Margherita’ydı. İkisininde birer çocuğu vardı ve adları Vittorio’ydu.Kral Umberto’nun taç giydiği gün lokantacı Umberto dükkanının açılışını yapmıştı.1866’da savaşta Kral’ın albay rütbesiyle orduya katıldığı gün, lokantacı Umberto askere alınmıştı, çavuş olduğu gün ise Kral Alay Komutanı oldu.Kral Umberto çok etkilendi ve bunun önemli bir olay olduğunu belirterek tekrar görüşmek istediğini söyleyerek ordan ayrıldı.Ertesi gün meclise giderken Krala kötü bir haber geldi, lokantacı Umberto, silahla şakalaşan bir arkadaşının kaza kurşunuyla yaşamını yitirmişti.Kral çok üzüldü, cenazeye katılacağını söyledi, sarayın merdivenlerinden inerken üç el silah sesi duyuldu.Suikastçının ilk kurşunu boşa gitmişti ama diğer ikisi Kralın kalbine isabet etti.İtalya Kralı Umberto kader ikizinin öldüğü gün yaşamını yitirdi.

* Chunosuke Matsuyama adlı bir denizcinin içinde bulunduğu gemi, 1784 yılında 44 denizci ile birlikte Büyük Okyanus’ta battı. Açlıktan ölmeden önce, Matsuyama olanları bir kağıda yazıp, bir şişe içinde denize atmıştı. Bu şişe 151 yıl sonra, 1935 senesinde, Matsuyama’nın doğduğu şehrin kıyılarında bulundu.

* 14 ve 15. Yüzyıllarda Fransa da suç işleyen hayvanlara çeşitli cezalar , bilhassa idam cezası sık sık verilirdi. 14. yüzyılın başlarında , Chartres rahibi Jean de Garlande’nin ‘bir çocuğu yiyen domuzu’ idama mahkum ettiği kesin bilinmektedir.1479 yılında da küçük bir kızın elini yüzünü kemiren bir domuz , o şehrin dini makamları tarafından asılarak mahkum edilmiş sahibi de idam hükmünün infazında hazır bulunmaya mecbur tutulmuştur. 1457 de , Savigny hakimi bir domuzla altı yavrusunu, beş yaşındaki bir çocuğu yedikleri için muhakeme etmiş şahitlerin dinlenmesinden sonra ana domuzun ayaklarından asılmasına yavruların cesedi yediği tespit edilemediği için hapse makum edilmiştir.

* Adamın biri arabasıyla bir genç kıza çarpıyor; kız 14-16 yaslarında falan.Hemen arabasına atıp hastaneye götürüyor ve kıza kötü bir haberi olduğunu, karnındaki bebeğin düştüğünü söylüyor. Ayrıca, kızın yaşı da küçük olduğu için polisi beklemesini istiyor. Adam polisi bekleyip, durumu anlatıyor. Babasının kendisi olmadığını söylüyor. Ancak kız, kendine geldiğinde adamı yalanlıyor ve babasının o kişi olduğunu çarpma hikayesinin palavra olduğunu söylüyor.Zannediyorum kız bebeğin hesabını ailesine veremeyecek durumda ve korumak istediği bir arkadaşı falan olabilir,neyse, o anda bu hikayeye devam etmenin iyi olacağını düşünüyor.
Adam hemen tahlil yapılmasını istiyor haklı olarak ve tahlil sonucunda beklenildiği gibi yırtıyor.
Ancak doktor tahlil sonucunu adama söylerken, evet bebek sizden değilmiş, yalnız zaten bebeğiniz olması imkansızmış, doğuştan kısırsınız diyor. Adam bunu duyunca şok oluyor çünkü iki tane kocaman çocuğu var (25 yaslarında falan bir kız bir erkek çocuklarmış). Karısını dava ediyor ve karısı, kocasını çok sevdiğini, zamanında çocuk sahibi olamadıkları için büyük sorunlar yasadıklarını, onu kaybetmek istemediği için çocukları adamın en yakın arkadaşından yaptığını itiraf ediyor. Tabi boşanıyorlar ve adam kendisinin zannettiği çocuklarını 25 yıl yetiştirdikten sonra evlatlıktan reddediyor, arkadaşıyla arası açılıyor.

* 1939’da ABD Ohio’da Lewis ailesinin iki erkek çocuğu oldu.Durumları çok kötü olduğu için çocukları bakmaları imkansızdı.Bu yüzden aile çocuklardan birini evlatlık vermek zorunda kaldı.Kardeşler 40 yıl kadar bir araya gelemediler ve buluştukları gün gariplikler başladı.İki kardeşede James adı verilmişti, ikiside avukatlık eğitimi görmüşlerdi mekaniğe ve halıcılığa ustalık derecesinde meraklıydılar.Evlendikleri kadınların adları Linda’ydı.İkisininde birer oğulları olmuştu ve ikisininde adlarını James Allen koymuşlardı.İki James Allen’da ikişer defa evlenmişlerdi ve ikinci karılarının adları Betty idi.İkisininde köpeklerinin adı Toy’du.

(37)