Menü

İlginç Olaylar – 07

30 Ocak 2017 - İlginç Olaylar

* 1975’te İngiltere’de Melkis’lerin evine gökten dev bir buz kütlesi düştü.Çatıyı parçaladı ve üst kattaki yatak odasına kadar indi.Tam o anda tüm aile televizyonda Titanik filmini izliyorlardı ve buz kütlesi düştüğü sırada Melkıs’lar Titanik’in buzdağına çarpmasını bekliyorlar ve kendi aralarında “şimdi buzdağı ortaya çıkacak” diye konuşuyorlardı ve buzdağı çıktı geldi ama gökten…

* Stalin,her an ölümden korkar,daima suikast korkusu içinde yaşardı.En çok,dışarıda bulunduğu sırada suikasta uğramaktan korktuğundan sarayından Kremlin’e kadar olan 45 km.’lik yolu geçerken,korunmak için şöyle bir ihtiyat tedbiri almıştı:Stalin’in içinde bulunduğu araba 15 başka otomobille birlikte yola çıkardı.Otomobillerin hepsi Stalin’inkinin aynı olur ve her birinde aynen Stalin’e benzeyen şahıslar otururdu.Stalin bir gün birinci arabada oturursa,ertesi gün beşincide otururdu.Böylece daima değişik sırada bir arabaya binerdi.Bu durumda Stalin’i öldürebilmek için otomobil kervanındaki bütün insanların öldürülmesi gerekiyordu.

* 1898’de gazeteci-yazar Morgan Robinson “Titan” isimli bir kitap yazdı. Kitapta büyük bir yolcu gemisinin okyanusta buzdağına çarpması anlatılıyordu. 14 yıl sonra “Titanik” deniz faciası meydana geldi.

* İsviçreli Cece Leclere, tıp adamlarınca “megavizyon” diye adlandırılan çok üstün bir görme yeteneğine sahipti. Kumaşların,kalın astarlı zarfların, perdelerin, hatta bazen tuğla duvarların arkasını bile görebiliyordu. Ancak insanlar kendisini hasta ediyordu,çünkü insanların iç organlarını görmek onu tiksindiriyordu.

* Kars’ta ‘canı sıkıldığı’ için saçlarını yiyen bir kadının midesinde biriken 1.5 kilogram ağırlığında saç kılı, ameliyatla çıkarıldı.

* Kalifornia’da Robert Hanshew otoyolda giderken Trafik polisi tarafından durdurulur. Hanshew otoyolda, sürücüden başka en az iki yolcu taşıyan araçlara ayrılmış olan hızlı şeritte seyretmektedir. Minibüste sürücüden başka kimsenin olmadığını fark eden polis Hanshew’den bunun hesabını sorar. Hanshew minibüsünün arkasındaki soğutulmuş bölümde, şehir morguna kaldırılmak üzere 12 adet kadavra taşıdığını ve yalnız olmadığını öne sürer. Dolayısıyla para cezasına çarptırılmaması gerektiğini savunur. Ne polis, ne de hakim bu gerekçeyi kabul etmez ve Hanshew 58 dolar para cezasına mahkum olur.

* Körfez savaşından önceki yıllarda Amerikalı bir bayan gazeteci kadınlarla
erkeklerin toplumdaki yeri konusunda bir yazı hazırlamak üzere Kuveyt’e gelmişti.
Gözlemleri sırasında dikkatini ilk çeken görüntü, kadınların eşlerinin beş adım
gerisinden yürüdükleriydi.
Yıllar sonra aynı gazeteci bir yazı dizisi için yeniden Kuveyt’e
geldiğinde bu kez değişik bir görüntü ile karşılaştı. Kuveyt’te şimdi
kadınlar önde yürüyorlar eşleri ise beş adım arkalarından geliyordu.
Amerikalı bayan gazeteci, Kuveyt’te bir kaç yıl içinde meydana gelen bu değişikliğe
çok şaşırdı. Ve kadınlardan birine yaklaştı, kendisinin de bir kadın
olmasının verdiği coşkuyla sordu.:
“Bu gördüklerim inanılmaz bir gelişme. Söyler misiniz lütfen bu
değişikliğin sebebi nedir?”
Kuveytli kadın
Amerikalı gazetecinin yüzüne bir süre dik dik baktı, sonra soruyu tek
sözle yanıtladı:

“Mayınlar.”

(32)