Menü

İlginç Ölümler – 02

30 Ocak 2017 - İlginç Ölümler

* 23 Mart 1994’de San Francisco Adli Tıp sorumlusu, Ronald Opus adlı bir adamın cesedini inceledikten sonra, adamın başından aldığı bir kurşun yarasıyla öldüğü sonucuna vardı. Ölen kişi on katlı bir binanın tepesinden atlamıştı. İntiharı önceden tasarlamış ve ümitsizliğini anlatan bir de not bırakmıştı. Ama ölümüne neden olan yere düşmesi değildi; adam başına isabet eden av tüfeği saçmalarıyla ölmüştü.

Olay inanılmazdı; 8. katta pencere temizleyicilerini korumak amacıyla yerleştirilmiş güvenlik ağı vardı ve Opus’un bundan haberi yoktu. Aynı katta ise yaşlı bir çift kavga ediyorlardı. Adam öylesine sinirliydi ki, eşini korkutmak için doğrulttuğu av tüfeğini birdenbire ateşledi. Ancak eşini ıskaladı ve saçmalar pencereyi delerek dışarı çıktılar. Ve tam o anda Opus oradaydı… Güvenlik ağına düşmüştü ve saçmaların hedefi olarak yaşamını yitirdi. İstediği ölüme kavuşmuştu, ama bir farkla; intihar edememiş, öldürülmüştü…
Dr.Mills, “İntihar etmeyi isteyen bir insan eninde sonunda başarır ama, bu kişinin planladığı gibi olmayabilir. Opus’un kesin ölümü 8. katta gerçekleşti; ölüm biçimi intihardan cinayete dönüştü.” yorumunu yaptı.
Bir insan A’yı öldürmeye teşebbüs eder ama B’yi öldürürse, doğaldır ki B’nin katili olarak suçlu bulunur. Ancak bu olayda yaşlı adam da, eşi de tüfeğin dolu olduğundan habersiz görünüyorlardı. Adam, eşini her zaman boş tüfekle korkuttuğunu, yoksa öldürmek gibi bir niyeti olmadığını söylüyordu. Bu yüzden Opus’un ölümü kaza gibi görünüyordu.
Araştırma sürerken bir tanık ortaya çıktı. Bu adam yaklaşık 6 hafta önce yaşlı çiftin oğlunu tüfeği doldururken görmüştü. Sonunda olay anlaşıldı: Yaşlı kadın oğluna verdiği parayı kesmişti. Buna çok kızan oğlu ise, babasının her zaman yaptığı gibi annesini korkutmak amacıyla tüfeği kullanacağını bildiği için, annesinin öldürülmesi ümidiyle tüfeği doldurmuştu.
Şimdi düğüm noktasını açıklayalım: Ronald Opus kimdi biliyor musunuz? Haftalarca bekleyip, babasının annesini öldürmesinden umudunu keserek, onuncu kattan kendisini aşağıya atan Ronald Opus yaşlı çiftin oğullarının ta kendisiydi… Yani Opus, planladığı cinayetin kurbanı olmuştu, ama intihar ederken…

* Marco ve Roberto de Solisa adlı iki kardeş, birbirleriyle pek iyi
geçinemiyorlardı. Roberto’nun sık sık kendisiyle alay etmesine dayanamayan
Marko, kardeşini, kafasına sıktığı tek kurşunla öldürdü. Buraya dek herşey
normal sayılabilir. Ancak anormal olan, Marko ile Roberto’nun yapışık ikiz
olması ve aynı dolaşım sistemini paylaşması. Roberto’nun ölümünden 5 dakika
sonra, kan dolaşımının durması sonucu Marko da yaşamını yitirdi. Böylece
işlediği cinayet, intihara dönüşmüş oldu.

* Kamboçya’da iki asker, patlamamış mayınla futbol oynamaya kalkınca
yaşamlarını kaybettiler. Olayı ilginç kılan bir başka nokta, parçalanarak
can veren iki askerin, Kamboçya ordusunun en iyi mayın uzmanları
olmalarıydı.

* AP Ajansı, Kahire, Mısır: 31 Ağustos 1995’de altı kişi pınara düşen bir tavuğu kurtarmaya çalışırken suya düştüler. İlk önce 18 yaşındaki çiftçi düştü ve akıntıya kapıldı. Onun ardından ise yardım etmek amacıyla kız kardeşi ve iki erkek kardeşi birer birer suya atladılar, ama onlar da akıntıya kapıldılar. Olay yerine gelen yaşlıca iki kişi de, göz açıp kapayıncaya kadar aynı akıbete uğradı. Bu altı insanın cesetleri Kahire’nin 240 mil güneyinde Nazyat Imara’daki bir pınarda bulunup çıkarıldı. Ve tavuk da oradaydı; ama yaşıyordu.

(84)