Menü

İlginç Ölümler – 04

30 Ocak 2017 - İlginç Ölümler

* 1852 yılında, Paris Operası Kral VI. Charles tarafından açıldığında öylesine olay olmuştu ki, gazeteler açılışı, “Ezici bir başarı” olarak nitelemişlerdi. Açılış gecesinde dönemin en ünlü tenoru Mafiani başroldeydi. İkinci tenor, “Tanrım, onları ez…” diye başlayan aryasına başladığında, Mafiani’nin gözleri tavana ilişti. Kubbenin hemen altında bulunan “kedi balkonu” denen çember balkondan dev bir parça yerinden koparak düştü. Beton blok, doğrudan ikinci tenorun üzerine geldi ve onu ezerek öldürdü.

Herşeye rağmen gösteri sürecekti… Ertesi gece Mafiani ön sıraları boş olan salonda yine sahneye çıktı ve o an geldi. Yine “Tanrım, onları ez…” aryası başladığında tenorlardan birisi göğsünü tutarak yere düştü, kalp krizi geçiriyordu ve kurtarılamadı.

Yapımcılar ve sorumlular panik halindeydiler; ölümün üçüncü kez geleceğinden korkuyorlardı. Ama Mafiani direndi ve meşum aryanın söylenmesine karar verildi. Zamanı geldiğinde orkestra susacak ve aryadan sonra çalmaya devam edeceklerdi. Gerçekten de öyle oldu; orkestra sustu, ama müzisyenlerden biri refleks olarak sözcükleri mırıldanmaya başladı. Mafiani duydu ve adama ters ters bakarken, kemancılardan biri aynen bir önceki gibi kalp krizi geçirerek o anda yaşama veda etti.

Artık herkes pes etmişti; opera kapatıldı, oyun kaldırıldı. Sahneler aylar sonra bir başka oyunla açıldı. Ancak o oyun bir daha asla oynanmadı.

* Prag’da kocasının işten atıldığını öğrenen genç bir kadın, bir şişe içki içtikten sonra kendisini üçüncü kattan aşağıya atar ve bir adamın üzerine düşer. Adam kocasıdır ve ölür; kadın ise yaralı olarak kurtulur.

Benzeri bir olay New York’da yaşandı. Manhattan’da 70 katlı bir binanın 68. katından atlayan bir kadın, evine dönmekte olan kocasının üzerine düştü. Ama kadın düşerken, üçüncü, ikinci ve giriş katında bulunan tentelere çarparak hız kaybetmişti. Sonunda ölen yine koca oldu…

* 1977 yılında San Diego’da yaşayan bir kadının 23 yaşındaki oğlu ikinci kocası tarafından öldürüldü. Cinayetin nedeni 20.000 dolarlık sigorta poliçesiydi. Cinayete araba kazası süsü veren katil, soruşturmadan kurtulmayı başardı.

Ancak kadın kocasını cezalandırmaya kararlıydı. Önce öldürücü bir tarantula örümceğinin zehrini ele geçirdi ve böğürtlenli bir pastanın içine kattı. Ama adam pastadan sadece bir dilim yedi ve etkilenmedi. İkinci sefer ise eşi küvette banyo yaparken, kadın suya elektriğe takılı saç kurutma makinesini düşürdü; ama olan makineye oldu, adam farkında bile değildi. Üçüncü denemede arabanın rotunu bozdu, adamın içtiği biraya amfetamin hapları doldurdu. Adam direksiyon başında uyudu, araba duvara çarptı; fakat emniyet yastığının şişmesi sayesinde kurtuldu.

Kadın çıldırmak üzereydi. Bir başka kadınla anlaştı ve ikisi adam uyurken yastığının başucundaki rafta duran ağır demir heykeli başına düşürdüler. Sonuçta adam yine ölmedi, yaralı kurtuldu. İki kadın ise hapishanenin yolunu tuttular.

* 15 Ocak 1919’da Boston’da Purity Distribution Şirketi’ne ait dev tanklar peşpeşe patladı. Yaklaşık 8 milyon ton şekerli şurup kente yayıldı; kentin önemli bir bölümü üç metre yüksekliğinde tatlı bir bataklık haline geldi. İnsanlar yüksek yerlere sığındılar, bina girişleri çöktü, binalar yıkıldı. Binlerce insan ve hayvan şuruba bulanarak kıpırdayamaz hale geldiler; vagonlar, arabalar, bisikletler ezildi.

Bu olayda 21 kişi öldü, 150 kişi yaralandı ve Boston caddeleri aylar boyunca yapış yapış kaldı.

* Eski Yunan’ın büyük tiyatro ustası Aeschylus, trajedinin babası olarak bilinir ve Aeschylus’un ölümü tam bir Kozmik Şakacı yapıtıdır.

Efsaneye göre Aeschylus yolda yürürken kafasına bir kaplumbağa düşmüş ve kafatası parçalanarak ölmüştür. Kaplumbağayı düşüren ise bir kartaldı.

(95)