Menü

İpnoz Egzersizleri

30 Ocak 2017 - Parapsikoloji

Bir aynanın karşısına geçerek gevşeyin. Görüntünün gerçek siz olduğunu düşünerek bakın aynaya. Bunu birkaç dakika içinde başardığınız takdirde, kendi kendinize hafif bir transa doğru ilk adımı atmış sayılırsınız. Buna ‘Yükseltgenmiş uyanıklık durumu’ denir.
Tüm şuurlu düşüncelerinizi terk etmiş olarak, içsel duyumlarınızın gayri-şuursal zihninizin yerini almasına izin verin. Ulaşacağınız böyle bir seviye sayesinde aklınıza hiçbir şuurlu düşünce gelmeyecektir, sadece tabii uyanıklık ortaya çıkacaktır. Aynanın içinden asıl kendinize bakmaya devam edin. Kendinizi sadece bir ‘ego’ olarak değil, tüm evrenle bağlantılı bir varlık olarak düşünmeye çalışın. Böyle bir durumdayken süje ‘post-ipnotik telkinler’den yararlanabilir. Bu, rüyalar için de geçerlidir. Rüyalarda post-ipnotik telkin yardımıyla bazı hatırlamaların gerçekleşmesi mümkündür.

KENDİ KENDİNE TELKİN VE YARI-İPNOTİK TRANS HALLERİNİN YÖNTEMİ:
Bir defa şuurluluğunuzu genleştirdiğiniz zaman, daha bütün olarak yarı-ipnotik trans hallerine girebilirsiniz. Gevşemiş bir hal aynı zamanda gevşemiş bir zihni de beraberinde getirir. Bu yüzden kendi kendine telkinin gücünden yararlanmak istiyorsanız, her şeyden önce rahat ve gevşemiş bir durumda bulunmanız gerekir. Odanız loş yada karanlık olmalıdır. Tek bir ışık kaynağı olmalı, onun da mavi renkte bulunması tercih edilir. Bu pozisyonda odanın içinde rahatça görebileceğiniz bir objeye karar verin. Bütün dikkatinizi onun üzerine toplamaya çalışın. Zihninize başka düşüncelerin girmesine izin vermeyin, bakışlarınızı başka yere kaydırmayın. Bu bir tek obje üzerine konsantre olurken, zaman zaman tüm vücudunuzun gayet rahat ve gevşemiş vaziyette bulunduğunu aklınızdan geçirin. Kendi kendinize bedeninizin gittikçe ağırlaştığını söyleyin. Önce ayaklarınızdan, bacaklarınızdan ve kollarınızdan sonra başınızın ve göz kapaklarınızın da ağırlaştığını ve daha da gevşediklerini hissedin. Bunun yavaş yavaş gerçekleştiğini hissedeceksiniz. Zihnen kendi kendinize: ‘Belirli bir süre sonunda uyanacağım. Kendimi tamamen gevşemiş ve çok iyi hissedeceğim.’ Diye telkin edin. Bundan sonra yavaş yavaş solumanızın hızlandığını hissedeceksiniz. Trans hali içine girmeye başladıkça gözlerinizi kapama ihtiyacı hissedeceksiniz. Bu trans halindeyken kendinizin iyi bir iş yapmakta olduğunuzu düşünün. Bunu, kendinizi ‘zihin ekranınız’da düşünerek yapabilirsiniz. İmajinasyon tercihiniz son derece kişiseldir. En çok hoşunuza giden bir işte olduğunuzu gözünüzün önüne getirin. Etrafınızda canlandıracağınız hoş ve rahatlatıcı bir ortam size rahatlık ve sevinç verecektir. Bu rahatlık ve huzuru şuurlu haldeyken hissedemezsiniz. İlk çalışmalarınız önceden vereceğiniz karara göre 2-5 dakikada tamamlanabilir. Daha sonraki çalışmalarınızla hem daha değişik imajlar düzenleyebilir, hem de süreyi uzatabilirsiniz. Kendinizi olmasını istediğiniz durum ve ortamlarda hayal edin. Zamanla bunların gerçekleştiklerini göreceksiniz.

(20)