Menü

Komplo Teorileri – 16

30 Ocak 2017 - Komplo Teorileri

SARS’ta CIA parmağı
Amerikan gizli haber alma örgütlerinden CIA’in, bütün dünyada endişelere neden olan “akut solunum yolu sendromu”nu (SARS) 5 yıl önce rapor etmesi dikkatleri CIA üzerine çevirdi.
Uzmanlar, Çin’de ortaya çıkarak tüm dünyaya yayılma eğilimi gösteren bu virüsün ortaya çıkmasında CIA’nın rolü olma ihtimalinin yüksek olduğunu belirtiyorlar.
İtalyan La Repubblica gazetesi, CIA’in, 2000’de küresel bir salgın öngördüğünü yazdı. Boston Globe gazetesini kaynak gösteren La Repubblica, CIA’in 2000 yılında hazırladığı raporunda dünyanın AIDS gibi daha önce görülmemiş bir mikrobun etkisi altına gireceğinin belirtildiğini kaydetti.
Habere göre CIA, sadece salgın hastalığı tahmin etmekle kalmadı, bunun “solunum yollarını etkileyen bulaşıcı bir hastalık” olacağını ve hastalığın başgöstereceği ülkenin “ekonomik kaygılar ve prestij kaybetmemek için hastalığı gizleyeceğini ve önemsemeyeceğini” de raporuna ekledi.
SARS virüsü ve Çin’in alacağı tutumu hata payı olmaksızın 5 yıl öncesinden öngören CIA raporu, SARS’ın laboratuvar yapımı bir virüs olduğu ihtimalini güçlendiriyor.
Çin’de 203 yeni SARS vakası saptandı
Bu arada, Çin’de 9 kişinin daha, ”gizemli zatürree” de denilen Akut Solunum Yetersizliği Sendromu’ndan (SARS) öldüğü açıklandı.
Çin Sağlık Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, ülkede 203 yeni SARS vakasına rastlandığı kaydedildi. Böylece Çin’deki SARS vakalarının sayısı 3106’ya çıktı.
Ülkede, SARS’tan ölenlerin sayısı, 96’sı başkent Pekin’de olmak üzere 139 olduğu belirtiliyor.
Hong Kong’da 5 kişi daha SARS’tan öldü
Hong Kong hükümeti, Akut Solunum Yetmezliği Sendromu’ndan (SARS) 5 kişinin daha öldüğünü ve 14 yeni vaka saptandığını bildirdi.
Açıklamada, 5 kişinin ölümüyle Hong Kong’da ölenlerin sayısının 138’e, hasta sayısının 1557’ye yükseldiği ifade edildi.
Çin’de ortaya çıkan hastalık, Mart ayında Hong Kong’u da etkilemiş ve seyahat eden kişiler tarafından başka ülkelere yayılmıştı.

(56)