Menü

Ünlü Kahin ve Medyumlar – 10

30 Ocak 2017 - Parapsikoloji

Eusapia Palladino

1854-1918 yılları arasında yaşayan İtalyan
fiziksel medyum. Fiziksel medyumlar içinde
psişik araştırmacılar tarafından en uzun
zaman deneylere tabi tutulmuş olandır.

Napoli’nin küçük bir köyünde yoksul bir ailenin kızı olarak dünyaya geldi. Annesini doğumu sırasında kaybetti. Medyumluk yeteneklerine sahip olduğu, aile içinde düzenlenen ruhsal irtibat seansları sırasında, Napolili spiritualist Enrico Damiani tarafından saptandı.

Yaklaşık 20 yıl boyunca aralıksız olarak, Avrupa’da ve Amerika’da, çok sayıda psişik araştırmacı ve bilim adamı tarafından incelendi. [Palladino, ‘seans’ sırasında, diğer medyumların çoğundan farklı olarak, seans odasının köşesine medyumlar için kurulan ‘kabine’nin dışında otururdu ve kimi kuşkucular bununla da yetinmeyip Palladino’nun el ve ayaklarını bağlardı. Bu çok sıkı denetlenen koşullarda ortaya koyduğu medyumik tezahürlerden ötürü kimi araştırmacılarca “kabine kraliçesi” olarak anılmıştır.]

Palladino’nun deneylerde ortaya koyduğu fenomenleri incelemiş bilim adamları arasında en tanınmış isimler olarak, İtalyan suçbilimci ve psikiyatr Cesare Lobrosso, Fransız fizyolog Prof. Charles Richet ve nörolog Prof. Enrico Morselli gösterilir. Bu bilim adamları Palladino’nun ‘materyalizasyon’ , ‘levitasyon’ , ‘ektoplazma’ , ‘darbeler’ , eşyaların yer değiştirmesi (psikokinezi) ve ‘doğrudan yazı’ fenomenlerini incelemişler ve ayrı ayrı hazırladıkları raporlarda Palladino’nun ortaya koyduğu medyumnik fenomenlerin gerçek olduğunu açıklamışlardır.

(52)